Zlatan Ibrahimovics tuffa besked – stöttas av Helena Seger

Zlatan Ibrahimovixc, Helena Seger

Under våren har Zlatan Ibrahimovic förgyllt svenska folkets tillvaro med att återigen dra på sig landslagströjan. Men efter knäskadan mot Juventus kommer nu det otroligt tråkiga beskedet – han missar EM!

Zlatan Ibrahimovic, 39, och Helena Seger, 50, har funnits för varandra i vått och torrt under flera års tid. Förra veckan drog Zlatan på sig en knäskada under en match mot Juventus tillsammans med Milan. Därför blir Helenas roll nu kanske viktigare än någonsin.

Under alla dessa år har Helena stöttat Zlatan och även tagit stort ansvar för sönerna Maximilian, 14, och Vincent, 13. Familjen har flyttat runt en hel del och bott i länder som Spanien, Italien och USA. Men sedan en tid tillbaka har Helena slagit sig till ro med barnen i Stockholm, i deras hem som ligger på Östermalm och har sex våningar.

Helena och barnen har med andra ord stadgat sig i Sverige. Maximilian och Vincent har börjat skolan och även fått utlopp för sitt fotbollsintresse. De spelar nämligen båda två i det elitsatsande Stockholmslaget Hammarby IF.

En flytt hem till Sverige var nära för Zlatan

Förra året ryktades det även att pappa Zlatan skulle ansluta till Hammarby, vilket skulle innebära en flytt hem till Sverige för honom också. Men så blev det inte! Istället för en flytt hem till familjen blev det ett kontrakt med italienska storklubben Milan – ett beslut som nu i efterhand visade sig bli succé.

Trots att Zlatan börjar komma upp i åldern visar han nämligen prov på sin goda form och han har fullständigt briljerat på planen. Bara under den här säsongen har han på 17 matcher gjort hela 15 mål, något som fått både honom och klubben att jubla.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatan har gjort en efterlängtad comeback i det svenska landslaget under våren. Men det har inte bara varit glädje, han har även öppnat upp om kampen med familjen som fotbollen fört med sig.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, sa han då.

Bakslaget om EM – stöttas av Helena

Förra veckan kom bakslaget – Zlatan vred om knäet och på bilderna såg det ut som att han fick riktigt ont. Sedan dess har det spekulerats om framtiden i både landslaget och Milan. Och idag kom det tråkiga beskedet – Zlatan missar EM i sommar.

Nu väntar rehab för Zlatan i sex veckor och förbundskapten Janne Andersson berättar om det tråkiga beskedet som nått honom.

– Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar. Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen, säger Janne Andersson i ett uttalande.

Nu återstår det alltså att se hur Zlatan repar sig och att han får det stöd från familjen som han behöver i denna svåra tid.

LÄS OCKSÅ: Zlatan Ibrahimovic nya kontrakt med Milan – beslutet för familjen

LÄS OCKSÅ: Därför föll Zlatan Ibrahimovic elva år äldre Helena Seger

FOTO: TT

SENASTE NYTT!