LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatan Ibrahimovic nya kontrakt med Milan – beslutet för familjen

23 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Zlatan Ibrahimovic gör succé i italienska storklubben Milan.
Men hemma i Sverige finns hustrun Helena Seger och sönerna.
Nu kommer ytterligare en hård smäll mot familjen.
Annons
Helena Seger offentligt förödmjukad – efter Zlatans utbrottBrand logo
Helena Seger offentligt förödmjukad – efter Zlatans utbrott

Fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic, 39, och hustrun Helena Seger, 50, har varit ett par i hela 18 år. Länge har de båda följt Zlatans karriär och tillsammans med barnen Maximilian, 14, och Vincent, 13, bott på platser runtom i världen. Genom åren har de varit bosatta i såväl Italien som Spanien och Los Angeles.

Förra året var det dock många fotbollsfans som höll tummarna för att familjen Zlatan var på väg hem. Ryktena gick varma om att Zlatan skulle vara aktuell för Stockholmslaget Hammarby. Istället för en flytt till de nordliga breddgraderna bestämde sig fotbollsspelaren att skriva på ett kontrakt med den italienska klubben.

Och de senaste året har Zlatan fullständigt briljerat. Bara under den här säsongen har han på 17 matcher gjort hela 15 mål, något som fått såväl den svenske fotbollslegendaren som klubben att jubla.

Annons

Vincent och Maximilians liv idag

Men framgången har inte bara fört med sig guld och gröna skogar. Efter många års flängande fram och tillbaka mellan olika länder valde Helena Seger tillsammans med sönerna att stanna kvar i Sverige. Precis som pappa Zlatan är Vincent och Maximilian lovande fotbollsspelare. Idag spelar de båda två i Hammarby och gå i skolan i Stockholm.

Och det är knappast så att Helena och barnen har avsagt sig lyxlivet bara för att de inte längre kan tillbringa tiden vid Zlatans sida konstant. När familjen flyttade till Sverige köpte de nämligen ett sex våningar högt hus i hjärtat av Östermalm i Stockholm. Trots att Zlatan ofta övernattar i sin bostad i Milano finns det ingen tvekan om att han saknar sig familj då han är borta på jobb.

Efter att nyheten om att Zlatan gör comeback i landslaget berättade han under en presskonferens om den tuffa kampen.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, sa han då.

Annons

Tuffa tiden efter Zlatans nya besked

Nu väntar ytterligare ett svårt år för familjen. Zlatan Ibrahimovic har nämligen valt att skriva på för ytterligare ett år tillsammans med Milan – något som innebär ännu mer tid borta från familjen.

Trots det är Zlatan tydlig med vad som är viktigt för honom i livet, barnen.

– I mitt liv, utanför planen, där kommer mina barn före mig nu. Maximilian och Vincent kommer först, har Zlatan tidigare sagt till Gazzetta dello Sport.

FOTO: TT

Annons