LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Janne Josefsson är den första som tvingas lämna Let's dance 2021

27 mar, 2021 
AvJonna Wennerberg
Janne Josefsson Malin Watson
Let's dance 2021 är nu igång på riktigt. Efter andra programmet är det nu dags för deltagare att lämna, en efter en. Och först ut att tvingas lämna danstävlingen är Janne Josefsson.
Annons
Alla deltagare i Let's Dance 2021Brand logo
Alla deltagare i Let's Dance 2021

Let's dance är danstävlingen som troget dykt upp i tv-rutan varje fredag sedan 2006. David Hellenius har varit programledare sedan start och vid hans sida har han haft starka olika TV4-profiler. Först var det Agneta Sjödin, sedan tog Jessica Almenäs över och sista säsongerna har Tilde de Paula Eby stått vid hans sida.

Men i år är nästan ingenting sig likt. Let's dance 2021 bjuder till att börja med på en helt ny sändningstid, efter 14 säsonger byter programmet från fredagar till lördagar. Och som om det inte vore nog, David Hellenius är för första gången inte programledare för danstävlingen. Nej, i år är det David Lindgren och Petra Mede som tagit över stafettpinnen. Tittarna saknar även dansare som Sigrid Bernson, Calle Sterner och Cecilia Ehrling på dansgolvet. Dock kan tittarna känna sig lugna med att Tony Irving, som varit programmet troget i 15 år, sitter kvar på sin plats i juryn.

Precis som vanligt är det också 12 svenska kändisar som tävlar om att kamma hem den legendariska glasskon. Och det är ingen dålig uppställning som säsongen bjuder på. Det svenska folket kommer under våren att få se bland annat Carola Häggkvist, Anis don Demina, Filip Lamprecht, Susanne Axell och Martin Melin dansa sig genom vecka efter vecka.

Annons

Programmet hade premiär lördagen den 20 mars och som vanligt så kunde alla deltagarna känna sig trygga den första veckan då ingen riskerade att lämna. Men nu är tävlingen inne på sin andra vecka och tävlingen är igång på riktigt. Vilket betyder att av de 12 deltagarna som började tävlingen tillsammans så är det bara 11 stycken kvar.

Men även här är det en stor skillnad från tidigare år. Duellen är ett helt nytt moment i Let's dance. Här ska deltagarna som riskerar att behöva lämna programmet tävla i en duell. Det innebär att rösterna nollställs och paren får dansa en gång till. Det par som förlorar duellen är helt enkelt de som tvingas lämna programmet. I kvällens program blev det Janne & Malin och Hanna & Tobias som fick duellera mot varandra. Och det slutade med att Janne Josefsson & Malin Watson blev det första paret som tvingades lämna Let's dance 2021.

Annons