LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carolas okända samtal med TV4 innan avhoppet från Let's dance

29 apr, 2021 
CAROLA HÄGGKVIST
I veckan kom beskedet att Carola Häggkvist lämnar Let's dance 2021 med omedelbar verkan efter att hon drabbats av utmattningssyndrom.
Nu avslöjar artisten de okända samtalen med TV4 bakom kulisserna och vad är TV4:s svar på kritiken mot avsaknaden av återhämtning i programmet?
Annons
Därför hoppar Carola av Let's DanceBrand logo
Därför hoppar Carola av Let's Dance

Carola Häggkvist, 54, har valt att hoppa av Let’s dance 2021 på grund av medicinska skäl. Kanalen har nu beslutat att ta tillbaka den tidigare deltagaren Kristina ”Keyyo” Petrushina som ersättare. Keyyo åkte ut förra veckan men får nu alltså en chans att tävla igen tillsammans med sin danspartner Hugo Gustafsson.

Men det var inte helt självklart att Keyyo skulle tacka ja.

– Nej, det var det absolut inte. Förra veckan var ganska påfrestande, kroppen fick ta en del stryk på knä och nacke. Sen blev jag ärligt talat ganska ledsen och besviken när vi åkte ut. Så när jag fick frågan igen var det ganska tudelade känslor, sa Keyyo till TV4 i veckan.

Carolas kritik – larmade produktionen om tillståndet

Carola publicerade sedan en bild på Instagram och berättade att hon har drabbats av utmattningssyndrom. Artisten skrev bland annat att hon larmat produktionen om att hon inte fick tillräcklig med återhämtning – men fick inget gensvar.

Annons

”När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget”.

Carolas samtal med TV4 bakom kulisserna – kanalens svar

Det råder ingen tvekan om att Carola är kritisk till TV4:s hantering. För följarna gratulerar hon nu Keyyo platsen tillbaka samtidigt som hon berättar att kanalen på flera omöjliga sätt försökte hålla henne kvar.

”Det pusslades i alla möjliga och omöjliga förslag från TV4:s sida att försöka ha mig kvar men på läkarens tydliga beordran om vila och på min inre frid om att kliva av ’dans-tåget’ (trots att det går emot alla mina principer om att inte ge upp osv..) Så känns det nu fantastiskt att kunna ge upp en plats och möjlighet för söta och talangfulla (och unga) Keyyo att komma tillbaka!”, skrev artisten.

Annons

I ett meddelande till Hänt förklarar TV4 hur de ser på uttalandet om brist på återhämtning under inspelningen av Let's dance.

– Vi stöttar Carola i det här. Efter att Carola berättat hur hon mår så har vi landat i det gemensamma beslutet att bryta hennes medverkan i programmet. Det stämmer att det är ett högt tempo med livesändning varje vecka och träning däremellan. Men hälsan måste alltid gå först, säger Fia Fång, exekutiv producent på TV4.

FOTO: TV4/SVT

Annons