TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2022

14 maj, 2021 
AvJonna Wennerberg
Snart spelas den sextonde säsongen av Stjärnorna på slottet in. Här är allt du vill och behöver veta om kändisarna som medverkar och kocken som lagar maten!
Annons
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandraBrand logo
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandra

Det blir ännu en säsong av det omtyckta programmet Stjärnorna på slottet. Den kommande säsongen blir den sextonde i ordningen. Och äntligen är det avslöjat vilka som medverkar i den nya säsongen av Stjärnorna på slottet.

Programmet är en svensk tv-serie som brukar sändas i början av året. Den nya säsongen har premiär på nyårsdagen. Första säsongen någonsin av Stjärnorna på slottet gick av stapeln redan år 2006 och blev snabbt en stor favorit hos tittarna. Och det i sin tur har lett till att programmet återkommer år efter år.

Så, vad går Stjärnorna på slottet ut på? Jo, fem kända personer bor ihop på ett slott i fem dygn. Alla deltagare får en varsin dag att vara huvudpersonen på, vilket helt enkelt innebär att de får bestämma. Så varje kändis får en dag där de bestämmer aktiviteter samt måltider för de andra gästerna. Men det handlar inte bara om att de får bestämma på sin egen dag. Huvudpersonen får dessutom frågor om livet från de andra deltagarna under sin dag, något som brukar resultera till både glädje och tårar.

Annons

Kändisarna som medverkar i Stjärnorna på slottet 2022

Carola Häggkvist

Vi såg Carola Häggkvist så sent som i våras i tv-rutan när hon dansade tillsammans med Tobias Karlsson i Let's dance 2021. Men när halva säsongen gått så valde hon att avbryta sin medverkan för att det blev för påfrestande. Hennes läkare ordinerade omedelbar vila efter att hon visat tecken på utmattning. Och så sent som i veckan meddelande hon att hon mår bättre och nu kommer tittarna få ännu en dos av henne i tv-rutan.

Per Andersson

Han gjorde succé som programledare för Melodifestivalen 2021 tillsammans med Pernilla Wahlgren. Vi kan dessutom se honom i den nya tv-serien Udda veckor på Discovery plus. Och nu kommer tittarna att få lära känna honom ytterligare när han intar slottet i sommar.

Marika Carlsson

Hon har precis visat sin otroliga vilja i Den stora hälsoresan tillsammans med andra kända ansikten. Där hon slitit hårt för att bli hälsosammare. I vanliga fall är vi vana vid att se Marika Carlssons komiska sida i program som Parlamentet och Bäst i Test. Men nu ska vi alltså få lära känna henne på djupet i Stjärnorna på slottet.

David Lagercrantz

Han har skrivit en hel del bästsäljande böcker bland annat Millenium-serien och Zlatans självbiografi. Så sent som i april släppte han en ny bok och nu ser han fram emot att få hänga med de andra kändisarna på slottet.

Annons

”Jag ska bli – eller försöka vara – en stjärna på slottet i SVT:s program. Kan nog gå lite hur som. Men fantastiskt sällskap”, skriver David Lagercrantz på Instagram.

Grynet Molvig

Den norska skådespelaren och sångerskan har många meriter i bagaget. Bland annat har hon de senaste åren gjort stor succé som en av rollerna i tittarfavoriten Gåsmamman. Vem vet, kanske bjuder hon på lite show under sin vistelse på slottet.

– Med årets mix av stjärnor på slottet kan vad som helst hända. Det går inte ens att gissa vad som kommer att ske med de starka personligheter som Carola, David, Per, Grynet och Marika. Jag tror det här blir en magisk säsong som man inte vill missa, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande.

Annons

För fjärde året i rad är det stjärnkocken Tareq Taylor som tillsammans med deltagarna sätter ihop menyn och lagar maten på slottet. Tareq är en svensk krögare, tv-kock och kokboksförfattare som år 2017 vann TV4:s program Kockarnas kamp. Han har dessutom aktuell i tv-programmet Trädgårdstider som blivit otroligt populärt hos det svenska folket.

I förra säsongen av Stjärnorna på slottet deltog Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Kjell Wilhelmsen, Ola Rapace, och Shima Nivarani.

Annons