LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tobias Karlssons avslöjande om Let's dance – efter Carolas kritik

15 maj, 2021 
AvLovisa Ström
Tobias Karlsson & Carola Häggkvist Let's dance
När Carola Häggkvist hoppade av Let's dance kritiserade hon också produktionen för att ha haft för hårt tempo. Nu bryter Carolas danspartner Tobias Karlsson tystnaden efter sångerskans kritik.
– Fruktansvärt, säger han.
Annons
Därför hoppar Carola av Let's DanceBrand logo
Därför hoppar Carola av Let's Dance

I februari tidigare i år stod det klart att Sveriges mest kända sångerska Carola Häggkvist skulle vara med och tävla i Let's dance. Lyckan var total och inte minst hos hennes danspartner Tobias Karlsson som tidigare berättat att han väntat i flera år på att få dansa med schlagerstjärnan. Men lyckan blev kortvarig när Carola för ett par veckor sedan kom med det tråkiga beskedet att hon bestämt sig för att hoppa av tävlingen.

Anledningen bakom det plötsliga avhoppet var sångarens hälsa, och på Instagram skrev hon om den tuffa kampen bakom kulisserna:

"När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget."

Annons

Och nu gör även Tobias ett uttalande om det tuffa tempot i programmet.

Så är Tobias Karlssons och Carolas relation idag – efter avhoppet

Samtidigt som Tobias stöttade Carola i hennes beslut var han såklart också besviken över hur det blev, och i en intervju med Expressen berättar han om sina känslor.

– Det här var ju skit tråkigt alltså. Jag hade ju för en gångs skull fått en partner som var helt fantastisk, som dansade fenomenalt och gav allt. Jag har aldrig varit med om en sån här häftig resa förut, säger han.

Men trots att det inte blev som någon av de hade tänkt sig har Tobias och Carola en fortsatt fin relation idag, och för Hänt berättar Tobias om hur de hörs varje dag.

– Vi är jättegoda vänner och vi har kontakt dagligen nu. Det är det häftiga med Let's dance, att man kan få en sådan djup relation till en annan människa på så kort tid, säger han innan han fortsätter:

Annons

– Vi har skrattat, gråtit och kämpat, hela resan blir väldigt speciell. Och den här resan kan ingen ta ifrån oss, vi kommer fortsätta ha kontakt.

Tobias Karlssons nya avslöjande om Let's dance – efter Carolas kritik

I samband med Carolas avhopp berättade hon att hon tagit upp med produktionen ett flertal gånger att hon inte hunnit återhämta sig mellan träningarna. Och nu är Tobias villig att intyga att det är otroligt tufft.

– Let's Dance är ju alltid fruktansvärt hårt, man kämpar. Tåget åker bara så är man med. Man går in i februari och går ut i juni liksom, så är det varje år, berättar han för Expressen.

Men trots det tycker han alltid att det är lika roligt och är absolut inte feg för att ställa upp igen.

– På något sätt vill jag jättegärna vara med. Det här är ju mitt liv, jag älskar Let's dance. Och att få chans att träna någon i dans och att coacha människor är något jag verkligen brinner för, säger han till Hänt.

Annons