Mia Skäringers erkännande i nya boken hyllas

Mia Skäringers första ord om tredje boken

Mia Skäringer bryter tystnaden om vad som kommer finnas med i hennes kommande bok. Efter det starka erkännandet både hyllas och stöttas hon.
Mia Skäringer stöttas efter första orden ur nya boken
Slå på ljud

Skådespelaren och komikern Mia Skäringer är en av Sveriges mest hyllade nöjesprofiler de senaste åren. Hon har gjort braksuccé med rollen Anna i Solsidan, samtidigt som hon turnerat med sin show Avig Maria – No more fucks to give och uppträtt inför slutsålda arenor.

I fyra års tid har hon dessutom drivit podcasten Skäringer och Mannheimer som ständigt legat på topplistan som en av de mest lyssnade. Tillsammans med kollegan och vännen Anna Mannheimer har Mia varje vecka spelat in avsnitt där de diskuterat om livet och nutida ämnen med både allvar och humor.

Men för några veckor sen kom ödesbeskedet att podcasten läggs ner. Bakom beslutet förklarade Mia att det kändes som att hon senaste året inte fått någon påfyllning av att spela in nya avsnitt.

Mia Skäringer om att sluta med podcasten

– Jag är väldigt känslig för det, att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här.

I samband med att podcasten lades på is kom en annan nyhet kring Mias framtid – hon är nämligen snart aktuell med en tredje bok. Tidigare har hon släppt böckerna Dyngkåt och hur helig som helst, samt Avig Maria. Den nya bokens titel är Maria – En kvinnlig komikers dagbok och har förlaget Lind & CO som ger ut boken har på sin hemsida förklarat boken med orden:

”Mia Skäringer berättar modigt och utan omsvep om allt humorn gett henne, men också om vad livet i rampljuset kostat. Maria – En kvinnlig komikers dagbok är en ärlig, insiktsfull och smärtsam uppgörelse med nöjesbranschen, uppväxten och, inte minst, med sig själv.”

Det handlar Mia Skäringers tredje bok om

Men det är också den enda information som funnits om boken, fram tills nu. För nu bryter Mia tystnaden om bokens innehåll på sin Instagram där hon läser högt:

– Bakom en kvinnlig komiker finns sorg. Bakom en kvinnlig komiker finns andra kvinnors lidande och deras osynliga liv. Bakom en kvinnlig komiker finns män som förminskar och känner sig förminskade. Bakom en kvinnlig komiker finns kränkta luftrum och barn som längtar efter sin mamma.

Hon fortsätter berätta att det bakom en kvinnlig komiker också finns alkoholprolem, ensamhet, depressioner och självförakt.

– Bakom en kvinnlig komiker finns ångesten, den utan gloria, den som aldrig fått förklara sig eller blivit förstådd. Den som aldrig varit intressant, den som tystat sig med röster i skuggen av hans för att inte störa ordningen i rummet, den sedan urminnes tider.

Boken kommer att släppas först den 31 maj, men Mia Skäringers följare verkar knappt kunna bärga sig till dess. Redan efter Mias lilla hint om innehållet både jublar de och yttrar att hon berör dem.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Tårarna bara sprutar på mig nu ju. Du är såååå BÄST”, skriver en person.

”Så fint uttryckt, längtar...”, skriver en annan.

”Wow, rakt från ett hjärta rätt in i ett annat hjärta”, kommenterar en tredje.

Under videon visar bland andra Agneta Sjödin, Filippa Rådin och Mariette sitt stöd med flera hjärtan.

LÄS OCKSÅ: TV4:s svar på Pegs anklagelser mot Let's dance

LÄS OCKSÅ: Därför tvingades Carola hoppa av Let's dance

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN