Patricia Borgs lyxliv med Björn Borg – efter husförsäljningen

BJÖRN BORG OCH PATRICIA BORG

Björn Borg och frun Patricia Borg lever ett lyxliv utöver det vanliga. I fjol flyttade de till en lyxvåning i centrala Stockholm på hela 180 kvadratmeter.
Nu ger Björn Borg hustrun en miljongåva.
Allt om Björn Borg
Slå på ljud

Björn Borg, 64, är en av Sveriges största sporttalanger genom tiderna och klassas idag som en livs levande legend inom tennisvärlden. Genom sin karriär har han nått minst sagt stora framgångar och tagit emot stora priser världen, men Björn är inte den enda i familjen Borg som har nått stora framgångar inom sporten.

Det tidigare tennisproffset och hans fru Patricia Borg sa ja till varandra under ett sommarbröllop på Värmdö i Stockholm för 19 år sedan. Lyckan var total och redan ett år efter bröllopet 2003, fick de sonen Leo Borg, idag 17 år gammal. Även han har visat stor talang inom sporten.

Björn Borg och Patricias nya lyxvåning i Stockholm

Förutom Leo Borgs framgångar så annonserade Björn och Patricia Borg att de skulle sälja herrgården Alstaholm 2019. Borg flyttade till huset 2003, köpte det för 3,1 miljoner kronor.

”Det är dags för ett nytt kapitel i våra liv! Vi ser väldigt mycket fram emot vad livet har att erbjuda. Det här huset kommer snart att finnas på marknaden”, skrev makarna på Instagram vid tillfället.

Men efter sexton år i villan var det dags att testa något nytt. I fjol flyttade de nämligen till en lyxig lägenhet på Norrmalm i Stockholm. Lägenhetsvåningen är på nästan 180 kvadratmeter, har två våningar och en takterass.

Björn och Patricia har tidigare även haft en 270 kvadratmeter stor sjurummare på Strandvägen, en av Sveriges mest eftertraktade adresser.

Patricias lyxliv med Björn Borg – efter husförsäljningen

Det råder ingen tvekan om att Björn och Patricia lever ett lyxliv utöver det vanliga. Björn Borg har exempelvis sett till att ge sin fru Patricia en miljongåva!

Han har nämligen skänkt hälften av sina aktier i Legend Marketing and Promotion till fästmön, enligt Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det ska handla om 500 aktier till ett värde av 100 kronor styck. Totalt 50 000 kronor, men i själva verket handlar det om större pengar än så. Det senaste räkenskapsåret hade bolaget en omsättning på 6,4 miljoner kronor, skriver Expressen.

Paret har under coronapandemin tagit tillfället i akt att resa tillsammans, vilket kanske inte tillhör vanligheterna.

Makarna är dessutom flitiga med att visa upp bilder från resorna, bara senaste månaden har de lagt upp bilder från Monaco och Marbella, även bilder från flygplanet över Wien och Frankfurt. Utöver detta har de även haft semester på Kap Verde, där de har ett hus tillsammans.

Här skickar makarna en hälsning från Monaco, ett av alla lyxiga resmål.

LÄS OCKSÅ: Så är Elin Härkönens relation med Paolo Roberto idag

LÄS OCKSÅ: Robinson-Luddes ord om fusket i Gränslandet – därför larmade han

FOTO: CASPER HEDBERG / NY Times / TT // Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN