Robinson-Luddes egna ord om fusket i Gränslandet – därför larmade han

Ludvig Andersson, Alexander Chennaoui, Tova-Sophia Aronsson
Exklusivt

Tova-Sohpia Aronsson och Alexander Chennaoui har diskats från Robinson efter att ha fuskat. Nu berättar Ludvig Andersson om beslutet att larma om fusket.
– Detta är så fel, säger han till Hänt.

Robinson 2021 har blivit en riktig tittarsuccé och detsamma gäller även för sidoprogrammet Gränslandet. Gränslandet är stället dit deltagarna kommer när de röstas ut och där har de även möjligheten att tävla sig in i Robinson igen.

Alexander Chennaoui var först på plats i Gränslandet och snart fick han sällskap av bland andra Tova-Sophia Aronsson, Elias Akyol och Wilma Wernersson. Men efter en rejäl mathandling i Haparanda blev Alex och Sophia diskade för att ha fuskat. Elias skulle också ha diskats om han inte redan hade åkt ur tävlingen.

LÄS MER: Lista: Värsta fusken i Robinsons historia – de skyldigas ord om brotten

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Produktionen hade överseende med fusket

TV4 har valt att inte kommentera händelsen för Hänt, men enligt Tova-Sophia ska produktionen ha haft överseende med fusket när det upptäcktes. Det ska nämligen ha upptäckts efter att Alex fru ringt produktionen då det var hon som swishat för storhandlingen.

– Efter nån dag så hade hon tydligen ringt produktionen och sagt att hon tror att hon blev blåst. Så produktionen kom ut till oss i lägret och sa att det är nån som har ringt in och så berättade de. Men då såg de ändå mellan fingrarna och ba "en gång ingen gång" och så sa de "lämna in om ni har nåt mer", berättar Sophia för Hänt

Robinson 2021

Alex och Sophia diskades.

Foto: TV4

Enligt Tova-Sophia ska produktionen alltså ha valt att ha överseende med fusket till en början. Men det var när Ludvig Andersson kom till Gränslandet som de först valde att vidta åtgärder. Nu berättar han om sin syn på saken.

– Först så tänkte jag ju att produktionen omöjligt kunde veta vad som hade hänt. Eller, jag tänkte ju att det är omöjligt att produktionen vet, för hade de vetat så hade ju Tova-Sophia och Alex redan blivit diskade, säger Ludde och fortsätter:

– Så jag gick till produktionen för att berätta om fusket. Men ganska snabbt in i det samtalet så märkte jag att de hade ju redan fått det bekräftat från Alex fru, Tova-Sophia och Wilma, berättar Ludde för Hänt.

Luddes beslut att larma om fusket blev avgörande

Det hela slutade med att Ludde ställde ett ultimatum, något som han fått mycket beröm för nu i efterhand på sociala medier.

– Då blev jag bara förbannad och sa: "antingen gör ni nåt åt detta nu eller så kommer jag gå härifrån och bryta tävlingen", säger han och fortsätter:

– Det kändes rakt igenom hela kroppen att detta är så fel.

Den här veckan tävlar gränsländarna om en plats tillbaka på Robinson. Det har cirkulerat rykten om att Ludde skulle ha lyft fusket bara för att han åkte ut från Tower of power-duellen. Detta är dock inget som stämmer – hans placering i duellen ska nämligen inte haft något med saken att göra.

– Jag vet inte om jag larmade produktionen innan eller efter tower of power-duellen. Men det hade inget att göra med vilken placering jag fick, fusket är något man känner i hela kroppen att det är fel, säger Ludde till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Anders Öfvergårds egna ord om fusket i Robinson: ”Ofattbart”

LÄS OCKSÅ: Det här köpte deltagarna som diskades från Robinson 2021

FOTO: TV4

Senaste nytt