LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det här köpte deltagarna som diskades från Robinson 2021

05 maj, 2021 
Tova-Sophia Aronsson, Alexander Chennaoui
Det har avslöjats att två deltagare diskades från Robinson 2021 efter att ha blivit tagna för fusk. Det handlade om inköp av matvaror, det här köpte deltagarna!
Annons
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottetBrand logo
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottet

Årets säsong av Robinson har blivit en minst sagt händelserik säsong. Förutom att överlevnadstävlingen utspelar sig i en helt ny miljö så har det även förekommit fusk på Gränslandet.

Alexander Chennaoui, 49, var den första deltagaren som fick flytta in i Gränslandet. Där gladdes han snabbt åt att det fanns fler faciliteter än i Robinson-lägret. Så som wokpanna, eldstad och fler råvaror. Men trots detta så ville deltagarna ha mer. Alexander har berättat om hur han under upptäcktsfärder runt Gränslandet hade hittat ett hus. Vilket väckte en idé om att be dem som bodde där köpa matvaror.

Det hela slutade med att Tova-Sophia Aronsson, 35, och Elias Akyol, 26, begav sig till huset som Alex hittat för att fråga om de boende kunde hjälpa dem att åka och köpa mat. Till skillnad från Robinson-lägret så ligger Gränslandet på fastlandet och det är därmed enklare att ta sig till matbutiker.

Deltagarna handlade för 1500 kronor

När Tova-Sophia och Elias kom fram till huset var det dock ingen hemma, men då väcktes en ny idé hos gränsländarna. De bestämde sig då för att fortsätta vandra i hopp om att hitta något mer hus. Till slut hittade de en camping där de fick hjälp av några camping-gäster att ta sig till ICA Maxi i Haparanda.

Annons

Efter många om och men blev dock deltagarna påkomna av produktionen och diskades med omedelbar verkan. Wilma Wernersson klarade sig dock undan diskvalificeringen då hon hade vägrat att delta i fusket.

– Anledningen till att Wilma inte blev diskad var för att hon helt enkelt inte deltog i fusket, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent, till Hänt.

Men nu kan Hänt avslöja vad det var som gjorde att Tova-Sophias och Alex resa slutade här. Det var nämligen inte bara godis och andra varor som de köpte under storhandlingen. Faktum är att de handlade varor på ICA Maxi för ett värde av hela 1500 kronor!

– Efter att Alex fru hade swishat så gick jag plötsligt där och storhandlade för 1500 spänn!, säger Tova-Sophia till Hänt och fortsätter:

– Anders frågar ju hur mitt hår luktade, det är för att jag har köpt schampo då. Annars hade vi ju en specifik lista då som killarna hade gjort, säger hon.

Dessa matvaror inhandlades till Gränslandet

På Tova-Sophias Instagram kan hon nu avslöja exakt vad som stod på den där inköpslistan och den bestod av följande:

Annons

Tonfisk

Köttbullar

Falukorv

Pringles

Bilar

Gott & blandat

Gifflar

Pannkakor

Mjöl

Tandkräm

Shampoo

Både Alex och Tova-Sophia har berättat för Hänt om storhandlingen var värt en diskning i tävlingen. Båda är enade om att det definitivt var en oskyldig gärning, men nu berättar Alex för Hänt att det är lite skamfyllt med tanke på fansen han fått.

– Alltså det var ju jättetråkigt, men å andra sidan vi har ju inte dödat nån. Det var liksom en så harmlös grej, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men det är ju lite skämmigt, jag trodde aldrig att Robinson skulle bli så här stort.

FOTO: TV4

Annons