Robinson-Alexanders hemliga lyxliv – egna orden om miljonkarriären

Alexander Chennaoui

Robinson 2021 är i full gång och inför kvällens avsnitt är det tolv deltagare kvar som tävlar om vinsten på 500 000 kronor. Men nu avslöjar Alexander Chennaoui varför han vill vinna Robinson – och det har inte med pengarna att göra.

Robinson 2021 är i full gång och deltagarna har snart spenderat tre veckor vid Sveriges nordligaste spets.

LÄS MER: Karl Fredrik och Petter Kjellén har förlovat sig

Under säsongens gång har deltagarna fått känna på de tuffa förutsättningarna och hur det är att bara ha svamp och blåbär på tallriken. Det har däremot funnits glädjestunder efter pristävlingarna och det har ätits både chips, ölkorv, godis och fika.

Men det har också märkts under den här säsongen att maten varit på tok för dålig vissa gånger. Lovisa Almén, 30, tvingades nämligen avbryta tävlingen efter att ha fallit ihop. Troligtvis var det på grund av matbristen för senare fick hon diagnosen "hjärntrött". Förra veckan behövde sjukvårdsteamet rycka in igen – men då var det Joanna Swica, 32, som behövde läkarvård.

Tuffa utmaningarna i Robinson

När Joanna kollapsade i tv berättade hon för Hänt om vad det var som egentligen hände. Men lyckligtvis kunde hon komma tillbaka till tävlingen redan dagen efter.

– Jag har ju gått 14 dagar utan näring där och jag ger ju allt i tävlingar och trycker på och har varit väldigt fysiskt aktiv i vårt läger. Så det som händer är helt enkelt att jag trycker på så hårt att jag går slut på energi. Jag väggar, sa hon då.

LÄS MER: Hen tjänar bäst i Robinson – se oväntade ettan

Det har med andra ord varit tufft i årets säsong av Robinson, men det är å andra sidan något som deltagarna visste om och var beredda på. Nu berättar Alexander Chennaoui, 49, att det var just utmaningarna som lockade.

– Jag ville ju va i skogen och överleva och visa mina skills. Och jag är ju liksom en fiskare och jägare i grund och botten. Sen så visade det ju sig att det var i Sverige och naturreservat så vi fick ju inte göra något, säger Alexander till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alexander Chennaouis hemliga ekonomi

I det avsnittet där tittarna fick se hur det såg ut hemma hos Alex var det många som höjde på ögonbrynen. Hans stora villa var nämligen väldigt lyxig och att ha en stor pool är inte något som hör till det vanliga i Sverige. Enligt bokföringen kan man också se att det gått väldigt bra för Alex ekonomiskt de senaste tio åren och nu berättar han för Hänt om miljonlyckan.

– Asså jag har ju liksom startat en firma och sålt och startat en ny firma och sådär. Och det har gått väldigt väldigt bra. Så är det, säger han till Hänt och fortsätter:

– De där 500 000 de hade ju kvittat för mig asså 250 000 i skatt, det är en femtedel av vad jag tar i utdelning per år, säger han och syftar till vinstpengarna i Robinson.

Alexanders egna ord om sveket i örådet

I kvällens avsnitt tog Alexanders Robinson-resa slut, men lyckligtvis är den inte helt över för han fick nämligen den stora äran att starta upp gränslandet.

Men när Anders Öfvergård läste den avgörande rösten, som det stod Alex på, var det en helt klart tagen Alex som tittarna fick se. Hans besvikelse gick rakt in i tv-tittarnas hjärtan och nu berättar han för Hänt om lagets svek.

– Det var ju en chock. För vi var ju överens om att Wrenkler skulle få åka hem. Liksom han ville ju hem i tre veckors tid och vi hade avskedsmiddag och alla spelade med. Det var inga konstigheter, alla hade sagt till mig att vi skulle rösta på Wrenkler, säger Alex till Hänt och fortsätter:

– Men på vägen dit så märkte jag att de började undvika att titta på mig och sådär och det kändes ju inte jättebra liksom. Så jag blev ju lite nervös också.

Nu återstår det att se om Alex tar sig tillbaka in i Robinson och vilka han får sällskap av i Gränslandet.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Paul Michael Wrenkler om bråket i Robinson – därför startade konflikten

LÄS OCKSÅ: Robinson-Joannas egna ord om bråket med Olivia Baldwin

Senaste nytt