Karl Fredrik och Petter Kjellén har förlovat sig – detaljerna kring frieriet

Karl Fredrik, Petter Kjellén

Karl Fredrik och Petter har tagit en weekend till Gotland, men under resan hände något stort! De valde att förlova sig och i raketfart fick de fram två guldringar. Nu berättar Karl Fredrik för Hänt om frieriet.

Floristen och tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson slog igenom för svenska folket under förra året när tittarna fick se honom i tv-rutan. Det lantliga livet och hans härliga personlighet har med andra ord blivit en riktig succé.

LÄS MER: Zlatans återförening med Helena – efter konflikten

Tillsammans med kärleken Petter Kjellén har de nu valt att satsa fullt ut på programmet och gården i Eklaholm. I julas fick tittarna även se hur det såg ut hos paret under vinter-tid.

Karl Fredrik är väldigt öppen med att släppa in kameror i hans hem, tidigare i år fick Hänt komma hem till honom och gå ut med hunden Hamlet. I Hänts egna intervjuserie A walk with a dog visade Karl Fredrik fina prov på sina talanger som florist. Där fick han ett uppdrag att göra en fin bukett av lite vass och han fick helt klart godkänt av Hänt-redaktionen!

Karl Fredrik och Petter har förlovat sig

Men nu har det hänt något stort i Karl Fredriks liv! I torsdags bar det av till Gotland för en liten semester-weekend med Petter. Och när de satt där i Kapellhamn i det soliga vädret och åt lunch och drack rosé, så fick Karl Fredrik plötsligt en idé.

– Ska vi inte ta och förlova oss?, frågade han Petter.

Och givetvis blev svaret "ja" på den frågan och snabbt bar det av till en guldsmed på Gotland. Men där stötte det nyförlovade paret på patrull – det är nämligen väldigt svårt att tillverka ringar med så kort varsel.

– Så då fortsatte vi vår lunch där och åkte till blå lagunen och så öppnade inte guldsmeden förrän klockan 11 dagen efter. Så då stod vi där klockan 11, men då sa guldsmedens kollega där att "tyvärr men det går inte med så här kort varsel", säger Karl Fredrik till Hänt.

Karl Fredrik och Petter Kjellén

Karl Fredrik och Petter hos guldsmeden.

Foto: Karl Fredrik

Så firades förlovningen

Men ibland kan det ha sina fördelar att vara kändis, för guldsmeden kände nämligen igen Karl Fredrik och Petter.

– Vi förstod att det var kort varsel och tänkte då får det va så. Men då skuttade hon ner där ägaren där och sa "åh va roligt att ni är på ön och åh va roligt att ni har förlovat er, det klart vi fixar det här", förklarar Karl Fredrik och fortsätter:

– Ibland har det ju väldiga fördelar att bli igenkänd, men vi tog det absolut inte för givet. Men vi tänkte ändå att vi kan ju fråga om det är möjligt, säger han glatt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det slutade med att Karl Fredrik fick en guldring hamrat i rött guld och Petter fick en vitt guld, en lite slätare. I ringarna står det även dagens datum och så har de graverat in Petter hjärta Fredrik respektive Fredrik hjärta Petter.

Ringarna

Så fina ringar!

Foto: Karl Fredrik

När de hade fått ringarna så fortsatte firandet och det blev i riktigt gotländsk anda. Karl Fredrik och Petter åkte nämligen ut till Gotlands nordligaste spets, närmare bestämt Fårö. Där dukade de upp en härlig picknick med chark och massa olika ostar. Såklart firades det även med att dricka parets egna prosecco i de nyinköpta champagnekuporna.

– Det var spontant men kändes jättemysigt och romantiskt. Vi gjorde en fin picknick där på Fårö och det var vid en solig härlig varm vägg där, berättar Karl Fredrik.

Karl Fredrik, Petter Kjellén

Det firades med prosecco och chark

Foto: Karl Fredrik

FOTO: Karin Törnblom/TT, Karl Fredrik Gustafsson

LÄS OCKSÅ: Karl Fredriks nya avslöjande om relationen med Petter Kjellén – efter succén

LÄS OCKSÅ: Karl Fredriks glädjebesked efter tuffa tiden – fansens reaktioner