Paul Michael Wrenkler om bråket i Robinson – därför startade konflikten

Johanna Thorén, Paul Michael Wrenkler

Robinson 2021 är i full gång, men under veckan har deltagarnas åsikter gått isär. Det var efter att Paul Michael Wrenkler tog upp att män generellt sett behöver mer mat än kvinnor som bråket var igång.
– Det där är en riktigt onödig diskussion, säger Johanna Thorén i programmet.

Robinson 2021 är i full gång och efter snart två veckor vid Sveriges nordligaste spets kan deltagarna skriva under på rejäla utmaningar.

Lovisa Almén, 30, var en av dem som kom in lite senare än de ursprungliga deltagarna. Då valdes hon och Paul Michael Wrenkler, 31, av Lag nord och sedan dess har det hänt en hel del. Lovisa har nämligen tvingats avbryta sin Robinson-resa efter att ha fallit ihop. Det visade sig sedan att hon fick diagnosen hjärn-trött.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det är med andra ord ingen lek att ställa upp i Robinson då förutsättningarna är otroligt tuffa. Men även det sociala spelet är oerhört viktigt i årets säsong. Det är något som Wrenkler kan skriva under på.

– Jag trodde det handlade om överlevnad i det här programmet. Asså jag hade ju tränat sjukt mycket på att bygga fällor och allt möjligt. Men så blev det ju bara ett socialt spel, vi fick inte ens bryta en gren i skogen, säger han till Hänt.

Bråket om maten i Lag nord

I gårdagens avsnitt blev det en het diskussion mellan Wrenkler och Johanna Thorén, 20, efter att Wrenkler lagt fram sin teori om hur maten ska delas upp.

– Jag tycker kanske att de lite tjockare lax-bitarna kanske de som ska dra lite hårdare i tävlingen kan få, säger Wrenkler i programmet.

LÄS MER: Robinson-Elias rånad i hemmet – berättar om dramat: ”Säker på att jag skulle dö”

Men direkt fick han Johanna och Annki Nilsson, 55, emot sig. De menade att man inte kan tänka så, då alla ska ha samma möjligheter.

– Men vet du vad, det där är en riktigt onödig diskussion. Vi skiter i den, sa Johanna då.

Wrenkler menade att generellt sett så behöver killar äta ungefär 30 % mer än vad tjejer behöver. Nu förklarar han för Hänt vad han menade med sitt uttalande.

– Om man har en hel tribe och stora män åker ut och jagar så är det ju självklart att de behöver äta mer. Så det var ett sätt för mig att bara försöka förstå vad överlevnad egentligen går ut på. Men det här programmet är inte överlevnad. Där sitter liksom små tjejer och käkar lika mycket som starka karlar och tycker det är helt normalt. Men det är inte normalt i miljontals år, säger han.

Robinson-Annica om Wrenklers teori

När Hänt når Lag syds Annica Lundgren Frisk, 54, så berättar hon hur hon hade sett på saken om hon fått höra Wrenklers teori om män och kvinnor.

”Självklart är män generellt fysiskt starkare än kvinnor och visst kan det vara så att i många fall behöver deras större muskelmassa mer mat, men nu är ju Robinson ett socialt spel till största delen och att inte dela lika gällande mat i laget är socialt självmord. Så lägg ner den diskussionen nu, så tar vi upp den igen runt ett välfyllt middagsbord hemma istället”, berättar Annica nu för Hänt.

Det är alltså så hon skulle sagt till Wrenkler om hon hade fått höra hans teori.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Robinson-Dennis Johansson väntar barn med flickvännen Ida Gunnarsson

LÄS OCKSÅ: Robinson-Lovisas egna ord om obehagliga händelsen