Därför diskades inte Wilma från Robinson – Gränslandet efter fusket

Därför diskades inte Wilma från Robinson – Gränslandet efter fusket

Efter att fusk kommit produktionen till känna i Robinson – Gränslandet blev deltagarna Alexander Chennaouis, Tova-Sophia Aronsson diskvalificerade.
Men varför fick Wilma vara kvar?
TV4 svarar.
Här är alla deltagre i Robinson 2021
Slå på ljud

Robinson 2021 går till historien på alla möjliga vis. Något som verkligen skiljer sig från andra säsonger är att det i år har spelats in i Sverige och inte på en tropisk Fiji-ö.

Men nu har ännu en spännande grej hänt i tävlingen – fusk!

Till Gränslandet kommer de deltagare som röstats ut ur ”den riktiga” tävlingen. Där finns en chans att ta sig tillbaka in i Robinson.

Och efter en tid på Gränslandet blev deltagarna Elias Akyol, Alexander Chennaouis, Tova-Sophia Aronsson tillräckligt hungriga och uttråkade att de valde att fuska.

De tog en riktigt lång promenad och hamnade på en camping där de fick mat erbjudet, men också skjuts in till ICA Maxi i Haparanda. Med hjälp av Alexanders fru som swishade pengar kunde de handla mat och hygienartiklar för 1500 kronor.

Detta är såklart inte tillåtet i Robinson och de blev därför tvungna att lämna tävlingen.

Alex, Anders Öfvergård och Tova-Sophia

Anders Öfvergård med Alex och Tova-Sophia.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Varför diskades inte Wilma efter fusket i Robinson – Gränslandet?

Men själva fusket ägde rum i Haparanda så befann sig totalt fyra personer på Gränslandet: Elias Akyol, Alexander Chennaouis, Tova-Sophia Aronsson och Wilma Wernersson.

När programledaren Anders Öfvergård kom för att meddela deltagarna att de inte längre fick vara med och tävla, utan var diskade så fick bara två av de på Gränslandet lämna. Anders Öfvergård tog med sig Tova-Sophia och Alexander direkt.

Elias hade ju redan veckan innan blivit tvungen att lämna Gränslandet efter att ha förlorat mot Wilma i en tävlingen om att göra upp eld. Så han var redan ute.

Men kvar är Wilma. Varför var hon den enda av de fyra som inte behövde lämna tävlingen?

– Anledningen till att Wilma inte blev diskad var för att hon helt enkelt inte deltog i fusket, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent, till Hänt.

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 och söndagar klockan 21.00 på TV4. Programmet finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Joanna Swica i Robinson 2021

LÄS OCKSÅ: Så fick Olivia Baldwin i Robinson sitt efternamn – sanningen om släkten

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN