ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför diskas Alexander och Tova-Sophia från Robinson 2021

05 maj, 2021 
Anders Öfvergård, Alexander Chennaoui, Tova-Sophia Aronsson
Gränslandet är lägret dit deltagarna som åkt ut från Robinson kommer. Där är det inte lika mycket folk och tv-teamet är inte på plats hela tiden. Detta har gett utrymme för fusk och nu diskas två deltagare för regelbrottet.
Annons
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottetBrand logo
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottet

Årets säsong av Robinson kommer gå till historien på många sätt. Bland annat för att den spelas in i Sverige och för att det har varit ovanligt många sjukdomsfall. Men det har också skett fusk – i Gränslandet!

Alexander Chennaoui var den första deltagaren som fick flytta in i Gränslandet. Där gladdes han snabbt åt att det fanns fler faciliteter än i Robinson-lägret. Så som wokpanna, eldstad och fler råvaror. Men trots detta så ville deltagarna ha mer. Alexander har berättat om hur han under upptäcktsfärder runt Gränslandet hade hittat ett hus. Vilket väckte en idé om att be dem som bodde där köpa matvaror.

Deltagarnas plan för att fuska med maten

När Alexander sedan fick sällskap av bland andra Tova-Sophia Aronsson, Wilma Wernersson och Elias Akyol började de smida en plan. Nu berättar Tova-Sophia för Hänt om hur det gick till när hon och Elias begav sig av för att få tag på mat.

Annons

De promenerade först till det närliggande huset som Alexander hade hittat, men det var ingen hemma. Så de fortsatte gå tills de hittade en camping.

– Jag gick fram då till ett gäng och ba "tja, vi spelar in Robinson, kan jag be er om en jättestor tjänst?". Så bjöd de på lite käk och sånt, berättar Tova-Sophia.

Deltagarna åkte bil till en affär i Haparanda

Men camparna bjöd inte bara deltagarna på mat. De erbjöd sig även att skjutsa dem in till Haparanda för att kunna handla på en mataffär. Och under bilresan dit ringer de till Alexanders fru för att be henne föra över pengar.

– Det var efter många om och men, hon var väldigt skeptisk, det hade jag också varit. Men till slut så swishade hon och plötsligt går jag där och storhandlar för 1500 spänn.

Men trots att Alexanders fru förde över pengarna så var hon fortfarande skeptisk.

– Efter nån dag så hade hon tydligen ringt produktionen och sagt att hon tror att hon blev blåst. Så produktionen kom ut till oss i lägret och sa att det är nån som har ringt in och så berättade de. Men då såg de ändå mellan fingrarna och ba "en gång ingen gång" och så sa de "lämna in om ni har nåt mer", berättar Tova-Sophia.

Annons

Alexanders svar om fruns involvering i fusket

När Hänt når Alexander vill han dock inte gå in närmare på hur hans fru reagerade när hon fick samtalet. Men han dementerar Tova-Sophias ord om att det skulle varit hans fru som ringde produktionen.

– Hon hade ju inte ens numret till produktionen, säger Alexander till Hänt.

Annars säger han att hennes version stämmer men poängterar också att det var en gemensam idé att de skulle ge sig ut.

– Asså det var ju min idé att de skulle gå till det där huset, men det var ju inte min idé att de skulle vara borta i över två timmar, förklarar Alex.

När Tova-Sophia och Elias kom tillbaka till Gränslandet hade nattvakterna hunnit bli oroliga för dem. Men det förklarades med ett rykte om att Tova-Sophia och Elias skulle ha en romans.

TV4 om fusket i Gränslandet

Enligt Tova-Sophia och Alexander ska produktionen alltså haft överseende med fusket, men det hela kom att ändras när Ludvig Andersson kom in i bilden. I kvällens avsnitt av Gränslandet är Anders Övfergård rasande vilket leder till att Tova-Sophia och Alexander blir diskade.

Annons

Enligt deltagarna ska beslutet om diskvalificering ha tagits efter att Ludde ställde ett ultimatum. Han tyckte nämligen inte att fusk av denna karaktär hör hemma i Robinson.

”När jag kommer in och får höra om fusket och upptäcker att de fortfarande har mat gömd i skogen, säger jag att om inget sker tills imorgon kommer jag bryta tävlingen”, skriver Ludde på Instagram.

Efter Luddes krav ska TV4 ha tagit beslutet om att diska Tova-Sophia och Alexander med omedelbar verkan. När Hänt når TV4 förklarar de att det fortfarande inte finns en förklaring till när fusket upptäcktes.

– Produktionen är inte på plats i Gränslandet dygnet runt. Anledningen till att Wilma inte blev diskad var för att hon helt enkelt inte deltog i fusket, säger exekutiv producent Gustav Carlsson.

Avsnittet ligger redan nu ute på TV4 play och sänds linjärt på TV4 på söndag klockan 20:00.

FOTO: TV4

Annons