LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Anders Öfvergårds egna ord om fusket i Robinson: ”Ofattbart”

05 maj, 2021 
Anders Öfvergård blev rasande när han fick reda på att Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson hade fuskat i Gränslandet. Det hela slutade med omedelbar diskvalificering från Robinson. Nu berättar Anders om den ofattbara situationen.
Annons
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottetBrand logo
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottet

Årets säsong av Robinson kommer gå till historien på många sätt och vis. Speciellt för i år är att tävlingen spelades in i Sverige, närmare bestämt vid Sveriges nordligaste spets.

Robinson-lägret ligger på en ö ute i vattnet utanför Haparandas kust, dit går det bara att ta sig med båt. Men till Gränslandet, som är stället man kommer till när man röstas ut, är det desto lättare att ta sig. Gränslandet tillhör nämligen fastlandet.

Den detaljen om att Gränslandet ligger på fastlandet har nu visat sig vara avgörande. När tv-teamet hade gått hem för dagen så fick nämligen gränsländarna för sig att fuska. Alexander Chennaoui, 49, var först på plats i Gränslandet och han har berättat om hur han under upptäcktsfärder hade hittat ett hus. Vilket väckte en idé om att be dem som bodde där köpa matvaror åt dem.

Så gick fusket till – som ledde till diskvalificering

Det hela slutade med att Tova-Sophia Aronsson, 35, och Elias Akyol, 26, begav sig till huset som Alex hittat för att fråga om de boende kunde hjälpa dem att åka och köpa mat. Men ingen var hemma så Tova-Sophia och Elias fortsatte sin vandring i hopp om att hitta någon som kunde hjälpa dem. Till slut hittade de några camping-gäster som hjälpte dem att ta sig till en mataffär i Haparanda.

Annons

När Anders Öfvergård, 53, fick reda på fusket fick han chansen att visa sitt temperament, som man normalt sett är van att se i hans egna tv-program Arga snickaren.

– Hej! Alexander och Sophia, kom med mig ett tag, säger Anders i programmet.

Han tar då med deltagarna en bit ner på stranden och där erkänner de sitt fusk – ett fusk som Anders absolut inte tolererar i Robinson.

– Jag är så fruktansvärt besviken på er, asså så djälulusiskt besviken. Ni två är diskade, så nu går vi, säger Anders och puttar iväg Alex och Tova-Sophia.

Alexander Chennaoui, Anders Öfvergård, Tova-Sophia Aronsson
Deltagarna diskades med omedelbar verkan.

Anders Öfvergårds ord om oacceptabla händelsen

Än idag verkar Anders inte ha kommit över den ofattbara besvikelsen och nu har han valt att kommentera saken till Hänt, genom TV4:s pressekreterare.

Annons

– Jag är så oerhört besviken över det som inträffat. Både Alexander och Tova-Sophia var oerhört revanschlystna och redo att kämpa stenhårt för att få komma tillbaka till Robinson. Men att de skulle sänka sig så lågt och ta till fusk för att komma tillbaka är för mig helt ofattbart, och jag har fortfarande svårt att förstå hur de tänkte, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte ens tänka tanken att någon av dem hade gått hela vägen och vunnit Robinson, för att det sedan visat sig att de fuskat sig dit.

FOTO: TV4

Annons