Därför lägger Mia Skäringer Lázár och Anna Mannheimer ner sin podcast

Mia Skäringer Lázár

Mia Skäringer Lázár och Anna Mannheimer lägger ner sin populära podd Skäringer och Mannheimer efter fyra år.
Men vad är den verkliga anledningen till beslutet?
– Jag är väldigt känslig för det, säger Mia i det sista avsnittet av podcasten.
Svenska kändisars val av unika barnnamn
Slå på ljud

Mia Skäringer Lazár, 44, är både hyllad komiker och skådespelare. Under de senaste åren har hon levererat succéer och har idag en trogen publik. Hon har dessutom under fyra års tid drivit den hyllade podcasten Skäringer och Mannheimer tillsammans med kollegan Anna Mannheimer, 57.

Mia är en framgångsrik skådespelare och är exempelvis känd för sin roll som Anna i serien Solsidan. Men efter att spelat roller i flertal populära serier gav sig Mia ut på turné med sin egen föreställning. Showen Avig Maria – no more fucks to give lockade många och har sålde ut Globen i Stockholm sex gånger och Scandinavium i Göteborg likaså.

Mia Skäringer jobbar på ny bok

För några dagar sedan kunde vi se Mia lägga upp på sociala medier att någonting nytt var på gång.

Det var på Mias Instagram som hon hintade för sina följare att hon är igång på att jobba på en ny bok. Hon har tidigare skrivit böckerna Dyngkåt och hur helig som helst och Avig Maria. Men nu verkar stjärnan vara igång med ännu ett litterärt verk. Över något som ser ut att vara ett bokomslag skrev hon: ”Work in progress.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det framgick även att boken i fråga har titeln Maria - En kvinnlig komikers dagbok. Enligt bokförlaget Lind & Co så kommer den att släppas i maj.

Mia och Anna lägger ner sin podd Skäringer och Mannheimer

Nu kommer Mia Skäringer Lazár med ytterligare ett besked. Som tidigare nämnt driver hon podden Skäringer och Mannheimer men nu läggs den ned. I det 187:e avsnittet meddelar duon att det blir det sista avsnittet någonsin.

– Vi har hållit på med vår podd nu i fyra år och vi har gått igenom många olika faser. Vi har lärt känna varandra i raketfart kan man säga på ett helt annorlunda sätt eftersom vi nästan aldrig har umgåtts privat. Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning, säger Mia och forsätter:

– Jag är väldigt känslig för det, att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här.

– Så det här, kära lyssnare, det är vårt sista podd-avsnitt, konstaterar Anna Mannheimer.

LÄS OCKSÅ: Därför slutade Boris Lennerhov som vd för Gekås i Ullared

LÄS OCKSÅ: Mia Skäringers mystiska hint – efter frånvaron

FOTO: Björn Larsson Rosvall / TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN