TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför slutade Boris Lennerhov som vd för Gekås i Ullared

10 apr, 2021 
Boris Lennerhov

Boris Lennerhov var under flera år Gekås Ullareds vd. Han syntes till i programmet flera gånger. Men sanningen är att han slutade som vd för att sedan bli tvungen att komma tillbaka, varför? Vad var det som hände?
I en intervju berättar han nu verkliga anledningen, men även om tiden som sjuk i cancer.
– Då blev jag lite utslagen, säger han.

Annons
Morgan & Ola-Conny provar SNAPCHATBrand logo
Morgan & Ola-Conny provar SNAPCHAT

Boris Lennerhov, 65, var vd för Gekås Ullared under flera års tid. Under sin tid som vd blev han dessutom en populär och väldigt omtyckt tv-profil. Då kanal 5 sänt programmet Ullared under flera års tid har vi fått ta del av Boris engagemang och roll som vd.

Förutom att se Boris göra succé i tv-rutan fick även tittarna följa medarbetarna Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren som även de jobbar kvar på varuhuset. Idag bor Boris tillsammans med sin fru Rose-Marie Lennerhov och visst befinner han sig kvar på Gekås, dock inte som vd längre. I en intervju med Hänt avslöjar han nu om varför han ville avgå och vad som gjorde att han senare blev tvungen att rycka in igen. Han berättar även om tiden som sjuk i cancer.

Sanningen bakom Boris Lennerhovs avhopp som vd – tvingades tillbaka

Idag är Boris styrelseordförande i bolaget och trivs med det, i början av 2021 tog nämligen Patrik Levin över som vd. Boris känner nu att han fått mer tid att umgås med familjen och frun Rose-Marie.

Annons

– Egentligen var det så att jag slutade som vd årsskiftet 2014-2015. Jag tyckte det räckte efter en så lång tid. Jag ville åka till Mallorca och umgås med familjen, jag ville känna att jag kunde göra det jag ville.

– Sedan blev det som det blev i Ullared. Jag var tvungen att kliva in igen hösten 2017. Jag lovade göra det tills vi hade hittat en ny vd, men det tog lång tid så det blev ytterligare några år helt enkelt.

Hur menar du med att du var tvungen att kliva in?

– Nej men det var ju så att det fungerade inte. Och läget var lite akut. Så lämnade den som efterträtt mig, då vi inte riktigt var överens. Då sa de ”nu får du faktiskt ställa upp här”. Det var inte min riktiga önskan men jag gjorde det för personalens skull. Jag kände att jag har ju varit vd och att det har gått bra tidigare.

Boris Lennerhov om sjukdomskampen – insjuknade i cancer

År 2014 besökte Boris en läkare med anledning av dåliga blodvärden och viktnedgång. Proverna visade då att att han hade fått cancer, tumörer i lymfkörtlarna och mjälten.

Annons

Sjukdomstiden var tuff för Boris men han är idag friskförklarad, berättar han.

– 2014 blev jag sjuk i cancer. Jag hade meddelat ägarna då vid årskiftet att jag skulle avgå som vd. Då blev jag lite utslagen, det var jobbigt såklart.

– Men jag blev friskförklarad för två år sedan, lite sviter får man ta men inte så att jag är sjuk nu, avslutar Boris.

FOTO: Henrik Jansson/EXP/TT // Tomas Ohlsson/TT

Annons