Därför har David Hellenius och Renée Nyberg olika efternamn

David Hellenius och Renée Nyberg

David Hellenius och Renée Nyberg är ett av Sveriges hetaste nöjespar. De två är gifta sedan en lång tid tillbaka men har du tänkt på att de inte har samma efternamn?

David Hellenius, 47, är en tv-profil som de flesta känner till. I flera år ledde han det populära programmet Let's dance men valde ifjol att göra sin sista säsong. Nu är David istället aktuell som programledare för det nya underhållningsprogrammet The Masked Singer.

David är som många känner till gift med en annan välkänd TV4-profil, nämligen Renée Nyberg, 54. De två har varit gifta sedan 2009. Renée har även hon egna program på kanalen, som Renées brygga och så leder hon även Klassfesten och Bytt är bytt.

LÄS MER: Bilderna visar – Jessica och Linus återförening

Så träffade David Hellenius och Renée Nyberg varandra: ”Fiasko”

David och Renée lever idag ett lyckligt liv tillsammans, men frågan är hur de två träffades egentligen? Paret träffades faktiskt under en tv-inspelning, vilket de båda avslöjade i David Hellenius egna talkshow Hellenius hörna ifjol.

Det var nämligen under programmet som David Hellenius fick besök av sin egen fru.

– Det är väldigt speciellt det här. De frågorna som jag kommer ställa, kommer jag veta svaret på, typ, sa David Hellenius i programmet.

Det var alltså vid detta tillfället de två avslöjade hur de träffades. Och faktum är att Renée och David träffades när de gjorde programmet Slussen 22.00 år 2002.

– Jag har faktiskt ett fiasko och det gjorde jag med dig. Det var där vi träffades, sa Renée Nyberg när hon pratade om karriären.

– Så dåligt var det inte och det bästa av allt, det var ju där vi träffades. Vi träffades i ett fiasko, la David Hellenius till.

Därför har David Hellenius och Renée Nyberg inte samma efternamn

Renée har sedan tidigare barnen Emma och Tom från relationen med Jan Zachrisson. Medan David och Renée har den gemensamma sonen, Leo. Tillsammans bor de idag i Stockholms innerstad.

Makarna har som tidigare nämnt varit gifta sedan 2009. Programledarparet gifte sig nämligen väldigt romantiskt på en strand i Thailand, vilket David dessutom avslöjade i Let's dance.

När paret var hemkomna från Thailand så hade David fullt upp med Let's dance. Makarna var nämligen inte gifta ”på riktigt”, då deras vigsel fortfarande inte var godkänd i Sverige vid denna tidpunkt.

– Vi har inte hunnit det, det har varit så mycket dans, sa David Hellenius skämtsamt i direktsändning.

Att som gifta äga samma efternamn är ingen självklarhet i Sverige. Det finns flera kända par som har olika efternamn. Exempelvis så delar inte Christina Schollin och maken Hans Wahlgren efternamn, inte heller Hanna Hedlund och Martin Stenmarck. Skådespelarna Christopher Wollter och Julia Dufvenius använder även de varsitt efternamn.

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjö visar upp nya lägenheten

LÄS OCKSÅ: Christina Schollins bild på sonen Peter Wahlgren efter tystnaden

FOTO: Karin Törnblom/TT // Maja Suslin/TT

Senaste nytt