breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Verkliga orsaken till att Carola Häggkvist hoppar av Let's dance 2021

27 apr, 2021 
Carola Häggkvist
Under förmiddagen kom nyheten att Carola väljer att hoppa av Let's dance på grund av medicinska skäl.
Nu väljer artisten att uttala sig om verkliga anledningen bakom beslutet.
”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig”, skriver hon.
Annons
Därför hoppar Carola av Let's DanceBrand logo
Därför hoppar Carola av Let's Dance

Carola Häggkvist, 54, har valt att hoppa av Let’s dance 2021 på grund av hälsoskäl. Detta bekräftade TV4 under tisdagsförmiddagen. Programledaren Petra Mede var dessutom snabb med att bekräfta avhoppet i TV4:s nyhetssändning, där hon berättade om Carolas beslut.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra, säger Petra Mede i i TV4:s nyhetssändning och fortsätter:

– Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till!

Carolas egna uttalande: ”Jag kunde inte andas”

Carola har nu gått ut själv och berättat den verkliga anledningen bakom beslutet på Instagram. Till en bild på henne och danspartnern Tobias Karlsson förklarar hon hur det ligger till. Artisten skriver bland annat att hon drabbats av utmattningssyndrom.

Annons

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom.”

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning.”

Larmade till produktionen – tappade aptiten och fick sömnproblem

Vidare skriver Carola att hon ser ett ansvar som ensamstående förälder att ha ork.

”Jag ser det även som mitt ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn. Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start.”

Carola konstaterar även att hennes kropp har skrikit efter återhämtning de senaste veckorna.

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera.”

Annons

Vidare förklarar hon att sömnen uteblev och att hon även larmat produktionen som svarat att det är såhär upplägget är.

”När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget”

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons