LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvist om branden i hemmet – stora oron för dottern Zoe

16 dec, 2021 
Ebba S. Dahlman
Carola Häggkvist och Zoe
Natten till onsdag var Carola Häggkvist och dottern Zoe med om en fruktansvärd olycka i hemmet.
Zoes täcke hade fattat eld bredvid elvärmaren som stod för nära hennes säng.
”Doften av rök slog emot mig”, skriver Carola på sin Instagram.
Annons
Hör Carola Häggkvists julhälsning till alla Hänts läsareBrand logo
Hör Carola Häggkvists julhälsning till alla Hänts läsare

Hela svenska folkets sångfågel Carola Häggkvist, 55, har varit i rampljuset sedan 1983 när hon slog igenom med låten Främling i Melodisfestivalen.

Idag är Carola Häggkvist bosatt i Steninge slottsby tillsammans med dottern Zoe Häggkvist, 12, som ofta syns på stjärnans Instagram.

Carola aktuell i Stjärnorna på slottet 2022

Stundande julkonserterna är något som nästan blivit synonymt med schlagerdrottningen. Men faktum är att Carola Häggkvist nästan alltid är aktuell.

Under året fick hon mycket uppmärksamhet under sin korta vistelse i tv-programmet Let's dance, som hon tvingades avbryta på grund av hälsoskäl.

David Lagercrantz, Marika Carlsson, Carola Häggkvist, Grynet Molvig och Per Andersson under pressträffen för SVT:s populära underhållningsprogram Stjärnorna på slottet.
David Lagercrantz, Marika Carlsson, Carola Häggkvist, Grynet Molvig och Per Andersson under pressträffen för SVT:s populära underhållningsprogram Stjärnorna på slottet.

Carola Häggkvist och dottern Zoe vaknade av branden

Men Carola syns såklart inte bara i tv-rutan. Hon är dessutom väldigt aktiv och personlig på sin Instagram. I veckan delade hon med sig av fruktansvärda nyheter.

Annons

Vaknade upp med ett ryck imorse vid 04.20 då både brandlarm och doften av rök slog emot mig i sovrummet”, skriver Carola på sin Instagram.

Hon fortsätter med att berätta hur branden startade:

Zoe sov vidare medan jag slet bort hennes täcke som hade börjat brinna emot elvärmaren som stod alltför nära sängen.

För Aftonbladet berättar artisten att elvärmarens uppgift var att värma upp huset efter att värmepannan lagt av i förra veckan. Hon känner stora skuldkänslor över att hon placerat värmaren alldeles för nära Zoes säng.

Carola släckte branden själv: ”Mina sinnen var på red alert”

Sångfågeln Carola lyckades rädda sig själv och dottern tack vare brandvarnaren och sitt kvicka agerande.

Mina sinnen var på red alert, trots endast några timmars sömn”, skriver Carola.

Men Carola krediterar inte sig själv för räddningsarbetet helt och hållet. Hon menar på att hon och dottern hade beskydd.

Under frukosten morgonen därpå fick de nämligen besök av en vacker fjäril, något som Carola väljer att tolka som en symbol för att hon och dottern hade beskydd under natten.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons