Amadeus ord till Carola Häggkvist och Runar Sögaard efter bråken

Amadeus och Runar

Amadeus är son till Runar Sögaard och Carola Häggkvist.
Nu berättar han om sitt liv som skilsmässobarn och hur han har tampats med sina föräldrars bråk och relationsproblem.
– Nu räcker det, säger Amadeus.

Amadeus Sögaard går i sin mamma Carola Häggkvists fotspår och satsar på en karriär inom musiken. Förutom artisteriet har han även en framgångsrik karriär som fotbollsspelare sedan flera år tillbaka.

Föräldrarna Carola Häggkvist och Runar Sögaard har en omtalad skilsmässa bakom sig. Nu väljer Amadeus att berätta om sin uppväxt och hur det var att växa upp med kända föräldrar som skiljer sig – och som än idag inte kan enas.

Tittarnas kritik mot Backis efter beslutet: ”Så fel”

Amadeus om föräldrarna Runar och Carolas skilsmässa

Amadeus föräldrar skilde sig när han bara var två år gammal. Nu har han skrivit en låt som handlar om livet som skilsmässobarn.

– Det är en låt som är väldigt personlig. Dels tar i tu med det jag känner och har gått igenom, men det många andra barn och människor går igenom när man växer upp på två olika platser, säger han i Malou efter tio och fortsätter:

– Där klart att det har påverkat en, mycket. Inte bara att jag växt upp i offentligheten, utan snarare som för många andra. Att man vuxit upp som en medlare mellan två föräldrar sedan tidig ålder. Man hamnade lite i kläm, ens föräldrar var inte eniga om saker.

Carola och Runar med sonen Amadeus

Carola och Runar med sonen Amadeus år 2003.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Amadeus ryter ifrån mot föräldrarna efter alla bråk

Amadeus berättar att Runar och Carola inte kan umgås idag och att det är ofattbart att de har varit ett par.

– För mig är det ofattbart att de någon gång ens levt tillsammans, jag tänker ”va? Hur kan ni ha varit ihop”, de är så pass olika på så många sätt, men samtidigt har de många likheter, jag tror många känner igen sig i det, säger Amadeus.

Föräldrarna har svårt att umgås idag och relationen mellan de två är obefintlig. När Amadeus får frågan om han varit arg på sina föräldrar blir svaret ja.

– Ja det klart det varit så. Tillfällen när man knappat upp en gruppchatt och till bägge sagt: ”nu lägger vi locket på”, ”nu räcker det”. Dels för att skydda dem. Hur många bryr sig egentligen? Jag bryr mig, men jag menar kring deras grejer och saker som hänt tidigare. Det är passé, man behöver inte älta.

Amadeus i Malou efter tio

Amadeus berättade om sin upplevelse av sina föräldrars skilsmässa i Malou efter tio.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaard döms till fängelse och näringsförbud för grovt skattebrott

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists hyllningsord till Amadeus Sögaards flickvän Matilda

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet / TV4

SENASTE NYTT!