TV4:s besked om Carolas medverkan i finalen av Let's dance

Carola Häggkvist Let's dance
Avslöjar

Carola Häggkvist valde att hoppa av Let's dance efter att ha drabbats av utmattningssyndrom. Nu återhämtar hon sig och uppdaterar fansen dagligen om hur det går.
Men frågan är ifall hon kommer tillbaka i finalen – då alla dansparen samlas igen!

Carola Häggkvist, 54, ställde äntligen upp i Let's dance efter att ha blivit frågad att vara med i programmet varje år sedan start. Men 2021 var det äntligen dags – men resan blev inte som artisten tänkt sig.

Carola, som charmat både tittare och jury valde istället att hoppa av programmet med omedelbar verkan precis innan kvartsfinalen. Detta nåddes vi av förra veckan då programledaren Petra Mede kommenterade händelsen.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra. Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till! sa Petra Mede i TV4:s sändning.

LÄS MER: TALAR UT Peg om kampen med Filip: ”Det har förstört”

Orsaken till Carolas avhopp var utmattning – larmande produktionen

Carola gick sedan ut offentligt och berättade anledningen till varför hon hoppat av i ett Instagram-inlägg. Främsta orsaken var utmattningssyndrom och brist på återhämtning.

”När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget”.

I ett meddelande till Hänt förklarade TV4 hur de såg på uttalandet om brist på återhämtning under inspelningen av Let's dance.

– Vi stöttar Carola i det här. Efter att Carola berättat hur hon mår så har vi landat i det gemensamma beslutet att bryta hennes medverkan i programmet. Det stämmer att det är ett högt tempo med livesändning varje vecka och träning däremellan. Men hälsan måste alltid gå först, säger Fia Fång, exekutiv producent på TV4.

Finalen i Let's dance – Carola kan komma tillbaka

Let's dance närmar sig sitt slut för denna säsongen och på lördag är det dags för semifinal.

I semifinalen är det Anis Don Demina med danspartner Katja Lujan Engelholm som gör upp mot deltagaren Filip Lamprecht och Linn Hegdal samt Kristina ”Keyyo” Petrushina med danspartner Hugo Gustafsson.

På lördag avgörs det alltså vilka två som går till final, men frågan är om Carola kommer att medverka i finalen?

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Genom alla åren i Let's dance har nämligen paren som åkt ur tävlingen kommit tillbaka under finalprogrammet för att bjuda på show och dans. Det kan alltså bli möjligt att Carola kommer tillbaka i finalen, men inget är bekräftat än av varken TV4 eller artisten själv.

I ett meddelande till Hänt skriver TV4 att de kommer återkomma om Carolas medverkan i finalen.

LÄS OCKSÅ: Christina Lindbergs relation till Kikki Danielsson idag

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos pik till Robinson-deltagaren Johanna Thorén

FOTO: TV4 / Karin Törnblom/TT

Senaste nytt