Christina Lindbergs relation till Kikki Danielsson idag

Christina Lindberg och Kikki Danielsson

Christina Lindberg har stått på scenen sedan tidiga tonåren. Genom åren har hon sjungit både country och dansband med bland andra Kikki Danielsson. I en intervju med Hänt berättar hon nu om deras relation idag.
– Även om hon har haft det ganska tufft så är hon oerhört härlig, säger Christina.
Kikki Danielssons nya drag med sonen Viktor – detaljen i bilden
Slå på ljud

Christina Lindberg, 52, är en av Sveriges främsta country- och dansbandssångerskor. Hennes karriär tog fart redan innan tonåren och hon är fortfarande aktuell med nya projekt. I höst är planen att genomföra en stor turné och numera jobbar hon även som modell för klädmärket Langes. Dessutom släppte hon sin bok De första ljuva åren (och de alltför tjocka låren) som ljudbok tidigare i år.

Under sina glansdagar har hon uppträtt med artister som Kikki Danielsson, Christer Sjögren och Lotta Engberg. I en intervju med Hänt berättar Christina nu om livet i coronapandemin och relationen till kollegan Kikki Danielsson.

Christina Lindbergs tuffa tid i coronapandemin – längtar efter scenen

Fjolåret har bjudit på en mix av sorg och glädje för artisten. Sorg över saknaden till scenen och publiken men även en glädje för maken Tommy Wigardts tillfrisknade från cancern.

2020 blev inte som Christina hade tänkt sig, längtan efter publiken är nu stor.

– Jag har gjort det här sedan jag var tolv år gammal, jag ha nästan kunnat känna hur det kommer att vara när jag är tillbaka på scenen igen, jag tror jag kommer gråta av lycka, säger Christina.

– Jag har en jättestor turné som ska ta fart i november. Det enda jag vill är att jobba igen, jag längtar så mycket efter scenen. På det sättet har det varit tufft ekonomiskt och för hela musikbranschen har det varit väldigt jobbigt förstås.

Under 2019 fick Christinas make Tommy cancer, vilket har gjort att både 2019 och 2020 har varit tuffa år både privat och för karriären.

– Jag fick fullständig panik. Men han är friskförklarad idag, men just nu är det en jättelång återhämtning. Ett par gånger var det nära att det skulle gå åt fel håll, vilket har tagit så hårt på honom, säger Christina och fortsätter:

– Man är fortfarande nervös, men jag är lycklig att han fortfarande finns hos mig.

Christina Lindbergs relation till Kikki Danielsson idag

Christina och Kikki Danielsson, 68, arbetade som senast 2019 tillsammans då de gjorde en gemensam countryshow.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Christina berättar att de har en god relation och att hon såg upp till Kikki som ung.

– Vi är goda vänner, vi har jobbade tillsammans senast 2019. Hon har alltid varit en ödmjuk kvinna. Jag träffade henne första gången när jag var tretton år och hon lärde mig väldigt mycket. Jag var så tacksam att jag fick chans att vara med ens, hon har alltid varit lika go och omtänksam. Även om hon har haft det ganska tufft så är hon oerhört härlig, säger Christina.

LÄS OCKSÅ: Gustav Mandelmanns okända hälsoproblem – tvingad till operation

LÄS OCKSÅ: Paradise Hotel stoppas helt – det händer med okända vinnaren

FOTO: Karin Törnblom/TT / Fredrik Sandberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN