TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gustav Mandelmanns okända hälsoproblem – tvingad till operation

04 maj, 2021 
Linnea Lundgren
Gustav Mandelmann har tillsammans med hustrun Marie Mandelmann blivit en riktig tittarfavorit.
Men för en tid sedan var det oklart hur länge kroppen skulle hålla för inspelningarna – nu berättar Gustav om svåra hälsokampen.
– Jag fick smärtlindring men det tog inte bort allt det onda.
Annons
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoriaBrand logo
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoria

Bönderna Marie Mandelmann, 56, och Gustav Mandelmann, 55, har snabbt blivit hela Sveriges favoriter genom deras alldeles egna program Mandelmanns gård. I hela fem säsonger har tv-tittarna kunnat följa paret i sin vardag på gården Djupadal på Österlen i Skåne. Och det är inte bara av tittarna som programmet har hyllats. Genom åren har parets prisats med flera prestigefyllda priser så som Kristallen-priset Årets program.

Men allt är inte alltid guld och gröna skogar på gården Djupadal. Genom säsongernas gång har paret Mandelmann genomgått flera kriser – något de ofta talat väldigt öppet om i programmet. I och med coronapandemin slogs paret återigen av en hård smäll då de tvingades stänga gården för besökare.

I intervjuer har både Gustav och Marie berättat att tilltaget tagit hårt på parets ekonomi och än har man inte kunnat öppna upp som vanligt.

Stora glädjebeskedet för Mandelmanns gård

Men så för en tid sedan kunde paret äntligen komma med ett riktigt glädjebesked. Trots att varken Marie eller Gustav är några storfräsare på sociala medier har de båda Instagram och uppdaterar sina följare om det gemensamma livet titt som tätt. Det var även så paret valde att gå ut med den glada nyheten denna gång.

Annons

”Säsongsavslutning nu ikväll och vi är redan påväg in i filmandet av en sjätte säsong med nya äventyr. Tack alla som tittat och tack Siri! Du var en filmstjärna. Idag tvättar jag växthuset och det är vår i luften.”, skrev Marie på Instagram då.

Gustav Mandelmanns smärtsamma kamp

För ett år sedan var det dock inte självklart att det skulle kunna bli några fler inspelningar. Då drabbades nämligen Gustav av plötsliga smärtor i ena knät.

– Det var svullet och ostadigt, vilket gjorde att jag haltade. Det kunde göra ont också men inte så farligt, säger han i en intervju med tidningen 1177 Vårdguiden.

Väl hos läkaren konstaterades att Gustav drabbats av knäledsartros, något som i förlängningen innebar att han tvingades till en operation för att sätta in en knäledsprotes. När Gustav vaknade upp ur narkosen fick han en chock då smärtan blivit påtaglig.

Annons

– Jag fick smärtlindring men det tog inte bort allt det onda. Det var svårt att ta sig upp ur sängen och jag kände mig så hjälplös. Jag började inse hur mycket ett knä gör.

Efter några dagar fick Gustav komma hem och trots att rehabiliteringen varit lång mår han idag bra.

– Nu har det gått ett år och det känns som ett nytt liv. Knäet kan fortfarande bli svullet, men nu är det stadigt. Jag bär till expempel tiokiloshinkar på huvudet för att få bättre balans. Tiden efter operationen var tuff, men det var värt det. Det är fantastiskt att få sitt knä tillbaka, säger Gustav Mandelmann till tidningen 1177 Vårdguiden.

FOTO: TV4

Annons