Christina Lindberg om maken Tommys sjukdomskamp

CHRISTINA LINDBERG

Christina Lindbergs make Tommy insjuknade i cancer 2019. Sedan dess har han fått kämpa och det har varit ett tufft år för countrysångerskan. Nu berättar hon i en stor intervju med Hänt om makens tillstånd men även hur hon blev frisk från sin sjukdom.
– Ett par gånger var det nära att det skulle gå åt fel håll, säger hon.

Ingela "Pling" Forsman om relationen till sonen Fredrik Forsman
Slå på ljud

Christina Lindberg, 52, är en av Sveriges främsta country- och dansbandssångerskor genom tiderna. Hennes karriär tog fart redan innan tonåren och hon är fortfarande aktuell med nya projekt. Tillsammans bor hon med maken Tommy Wigardt, men det senaste året har varit alltifrån lugnt för sångerskan.

Förutom uppskjutna jobb så insjuknade Tommy i en svårartad cancer år 2019. I en intervju med Hänt berättar Christina om året och om Tommys sjukdomskamp, som varit enormt påfrestande för honom själv och Christina.

Christina om coronakrisen och maken Tommys svåra sjukdomskamp

Christina har haft många spelningar som inte blivit av på grund av coronapandemin, men hon ser ändå ljust på framtiden. I höst hoppas hon kunna köra igång med sin stora turné och numera arbetar hon med klädföretaget Langes.

Men det som tagit hårdast på sångerskan var när maken Tommy insjuknade i cancer 2019. Tommy som från början är Christinas styvpappas barn träffade hon för första gången när hon var femton år, när hon var 34 möttes de igen.

Att det blev en del skriverier kan Christina förstå, men hon är tydlig med att de två inte har något blodsband och att de inte heller har vuxit upp med varandra.

– När jag fyllde 34 år hade det hänt ganska mycket i mitt liv, så ringde min syster och berättar att hon bjudit in Tommy. Och jag kände att det inte var något fel då vi inte har något blodsband och inte växt upp tillsammans.

– Sedan skulle jag åka till Bert Karlsson för att spela in en skiva och då hakade Tommy på. Sen ringdes vi vid, det är en lång process men hela resan har varit väldigt romantisk och passionerad.

De har varit gifta sedan 2005, men när cancerbeskedet kom blev det som en chock för Christina, hon beskriver att hon drabbades av hysteri. Idag är Tommy friskförklarad men återhämtningen är jobbig och svår, berättar Christina.

– Jag fick fullständig panik. Men han är friskförklarad idag, men just nu är det en jättelång återhämtning. Ett par gånger var det nära att det skulle gå åt fel håll, vilket har tagit så hårt på honom, säger Christina och fortsätter:

– Man är fortfarande nervös, men jag är lycklig att han fortfarande finns hos mig. De trodde först att han fått en stroke, men de visade sig vara en tumör som var lika stor som en golfboll i huvudet.

Christina Lindbergs tid som sjuk i bulimi – så bröt hon sig loss

Christina själv var sjuk i sjukdomen bulimi i nästan 20 års tid. Det var maken Tommy som fick henne att inse sitt värde, berättar hon.

– När jag var 36 sa Tommy på ett fint sätt till mig att han vet att jag kräks upp maten, då visste jag inte vad jag skulle säga så jag sa att det inte stämde. Men sedan fick jag jobba mig igenom det och idag är jag frisk.

Sjukdomen smög sig på redan när Christina var tolv år gammal.

– Jag började turnéa när jag var tolv, och ja då blev man mer medveten om hur en skulle se ut på scen, det var då det började smyga sig på.

Det var inte förens Christina var 36 år gammal hon vågade erkänna för sig själv att hon var sjuk, hon hade då lidit av sjukdomen i nästan 20 års tid.

– Det har kommit och gått genom åren tills jag var 36 år. Det var inte förens då jag vågade erkänna för mig själv, avslutar Christina som idag är frisk.

LÄS OCKSÅ: Petra Mede om relationen till dottern Adelines pappa Mattias Günther

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för alla deltagarna i Älskar, älskar inte

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT // Karina Ljungdahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN