Händelsen i Melodifestivalen får tittarna att se rött – rasar nu mot SVT

Oscar Zia i randig skjorta och halskedja från Maria Nilsdotter.

Melodifestivalen 2022 är i full gång och i lördags direktsändes deltävling 4 på SVT.
Nu reagerar tittarna på det osmakliga låtframträdandet och programledaren Oscar Zias ordval.
Läs varför här!
0:31

Efter reklamen: Familjens fina stöd till Robin Bengtsson inför Melodifestivalen: "Svinhärligt"

(0:31)

Just nu är vi mitt i folkfesten Melodifestivalen 2022 och årets turné (som tekniskt sett inte är en turné) har visat sig vara en riktig nagelbitare. Förutom ett otroligt starkt startfält i samtliga deltävlingar har SVT även infört ett nytt röstningssystem för ökad dramatik.

Storfavoriten hos många tittare och även hos spelbolagen är Anders Bagge, 54, som trotsat det låga självförtroendet och bevisat för sig själv att han är minst lika bra på scenen som utanför.

Programledaren för Sveriges största musikfest är artisten Oscar Zia, 25, som får stöd i kulisserna av Musikhjälpen-profilen Farah Abadi, 34. Duon har hyllats av många trogna fans!

Men Melodifestivalen är en vattendelare och hela svenska folket har mycket åsikter. Nu riktas skarp kritik mot festivalen efter en högst opassande händelse i deltävling 4...

Exklusivt
Klaras barnbesked – dagar innan Melodifestivalen

Efter tittarnas kritik mot Melodifestivalen – nu gör SVT om programmet

Men allt har inte varit en dans på rosor för varken programmet eller programledaren. Första deltävlingen drabbades den stora produktionen av teknikstrul med Melodifestivalen-appen, vilket ledde till kaos och några svettiga stunder för vår kära Oscar.

Tittarna saknar också den uteblivna catchphrasen ”Nuuu kör vi!”, som varit en nästintill synonym med Melodifestivalen under 20 års tid. Huruvida den kommer tillbaka eller inte, ja det återstår att se.

Sist men inte minst har det nya röstningssystemet, som delar in rösterna i åldersgrupper, kritiserats av tittare som menar på att det orsakar förvirring och fel resultat. Faktiskt så mycket kritik att SVT genomförde en blixtsnabb ändring inför deltävling 4.

Melodifestivalen 2022 deltävling 4 – här är artisterna som gick till final och semifinal

Den sista deltävlingen, deltävling 4 ägde rum under sista lördagskvällen i februari och bjöd i vanlig ordning på mycket underhållande mellanakter, dramatik, musik, scenkläder och fantastiska artister på scenen.

Och det var lika kändistätt i publiken som på scenen! En person som var på plats var nämligen Sveriges hetaste tv-kock Tareq Taylor, 52, som dessutom hann med ett snack med porgramledaren Oscar i direktsänd tv.

De gick vidare direkt till final efter deltävling 4:

De gick vidare till Semifinal från deltävling 4:

Medina och Klara Hammarström var de två bidragen som gick vidare direkt till final i Melodifestivalen deltävling 4.

Medina och Klara Hammarström var de två bidragen som gick vidare direkt till final i Melodifestivalen deltävling 4.

FOTO: Jessica Gow /TT

Sanningen bakom artistnamnet ”Liamoo”

Se klippet här!

Tittarna rasar mot SVT – efter händelsen i Melodifestivalen: “Osmakligt”

Programmet inleds med att programledardun, Oscar och Farah, uppmärksammar det förfärliga läget i Europa som tvingat människor på flykt från sina hem i Ukraina.

Efter det korta introt kommer ett framträdande av rapparen Henrik ”Eye N' I” Blomqvist, 44. I en fartfylld låt sjunger artisten ”Vi kommer flyga ikväll”.

Det är dessa två händelser som nu kritiseras kraftigt av upprörda tittare. Tyvärr beror det främst på ett missförstånd. Här är några av kommentarerna:

Mellon inleds med en rapartist som flera gånger sjöng ”Vi ska kriga ikväll”. Riktigt osmakligt. Dagens ris för det!”, skriver en upprörd tittare på Facebook, som alltså hört fel i låttexten.

Så mello ska kriga ikväll... passande i dagens världsläge”, instämmer en annan.

Situationen i Ukraina… Varför säger inte Oscar Zia kriget i Ukraina? Det är ingen jäkla situation… det är ett krig.”, skriver en tredje.

Oavsett vem som vinner så skicka alla insamlade pengar till Ukraina!”, konstaterar en fjärde.

Man skämtar inte om död och krig. Försök ha lite empati för andra”, skriver en femte i samma slinga.

Bedrövligt nog så säger projektledaren för Melodifestivalen att hon ska kolla Lillasysters naglar och om detta var ok”, påpekar ytterligare en tittare, som syftar till rockbandet Lillasyster vars medlemmar hade målat naglarna som den ukrainska flaggan i solidaritet.

Rockbandet Lillasyster visar upp sina målade naglar.

Rockbandet Lillasyster visar upp sina målade naglar.

FOTO: Jessica Gow /TT

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons nya kärleksbesked – efter alla år som singel

LÄS OCKSÅ: Oscar Zias okända relation med artisten – berättar om lyckan

FOTO: SVT, Jessica Gow /TT

SENASTE NYTT!