LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför känner du igen Lillasyster i Melodifestivalen 2022

01 feb, 2021 
Lillasyster i Melodifestivalen 2021
Lillasyster är ett av namnen i startfältet i deltävling 4 i Melodifestivalen 2022. De tävlar med bidraget Till Our Days Are Over.
Känner du igen rockbandet?
Inte så konstigt!
Här har du sett dem förr!
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Ett av bidragen som tävlar i Melodifestivalen 2022 är Till Our Days Are Over som framförs av rockbandet Lillasyster. Här är anledningen till att rockbandet i deltävling 4 kan kännas något bekanta!

Vilka är Lillasyster?

Rockbandet Lillasyster bildades år 2006 i Göteborg. Den första singeln var Berätta det för Lina som släpptes den 28 februari år 2007.

Efter det kom debutalbumet med titeln Hjärndöd musik för en hjärndöd generation. Kanske en provocerande titel? Oavsett så gavs det ut den 9 maj 2007.

Bandet har sedan dess släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar i kategorin Bästa hårdrock.

  • Bandet består av medlemmarna:
  • Martin Westerstrand, 48, på sång – uppvuxen i Partille och nu bosatt i Töreboda
  • Andreas Bladini, 43, på basgitarr – uppvuxen i Landalabergen och nu bosatt i Göteborg
  • Max Flövik, 44, på gitarr – uppvuxen i Kållered och nu bosatt i Landvetter
  • Ian-Paolo Lira, 41, på trummor – uppvuxen i Angered och nu bosatt i Göteborg

Lillasysters tolkning av Umbrella

Men när det tog rejält spinn för rockbandet var i oktober samma år, när bandet släppte en video med en cover av Rihannas superhit Umbrella.

Med den covern hamnade Lillasyster med den videon för första gången på Tracklistan. Idag har videon över 2 miljoner visningar på Youtube, inte illa!

Rockbandet Lillasyster

Lillasyster i Melodifestivalen 2021

Ett av namnen som dök upp i startordningen i första deltävlingen i Melodifestivalen 2021 var Lillasyster, vilket även blev rockbandets debut i Mello.

Annons

Bidraget de framförde var Pretender som skrevs av Isak Hallén, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Jakob Redtzer och Martin Westerstrand.

Rockbandet tog sig vidare till Andra chansen, men där blev konkurrensen för hård då de mötte Alvaro Estrella bidraget Baila Baila som fick fler röster.

Detta var ju Lillasysters debut i Melodifestivalen, men de har faktiskt lite erfarenhet av tävlingen sedan tidigare. Hur? Jo, trummisen Ian-Paolo Lira skrev, tillsammans med bland andra världslåtskrivaren Desmond Child, Anders Fernettes bidrag Run i Melodifestivalen 2011.

Melodifestivalen sänds live på SVT och SVT Play på lördagar klockan 20.00.

FOTO: SVT, Rickard Nilsson/TT

Annons