LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Uppgifter: Här är artisterna som ryktas vara klara för Melodifestivalen 2021

03 nov, 2020 
Melodifestivalen 2021
Melodifestivalen 2021 kommer inte bli som vanligt.
Festivalen äger rum i Stockholm och helt utan publik.
Här kan du läsa vilka artister som ryktas vara klara för att tävla!
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen är ju en folkfest utan dess like. Turnén har blivit lite av festivalens tradition, men till Melodifestivalen 2021 blir det ändring på det.

I och med den pandemi som råder världen över har SVT bestämt att det inte blir någon turné nästa år. Men Mello blir av! Dock helt och hållet utan publik och äger endast rum i Stockholm.

Så, alla tävlande kommer alltså att få framföra sina bidrag på samma plats, inte i olika städer som flera tidigare år.

Frågan är, vilka blir de tävlande?

Dessa artister ryktas vara klara för Melodifestivalen 2021

SVT har ännu inte gått ut med information om vilka artister som kommer att medverka i kommande Melodifestival. Men enligt uppgifter till Aftonbladet så verkar det vara ett gäng kändisar på gång för tävlingen.

Två namn som droppades tidigt var Idol-vinnaren Tusse Chiza, samt grammisbelönade dansbandet Sannex.

Men ju mer tiden går, desto mer rykten börjar florera. Och i dagarna har uppgifter delats med Aftonbladet som visar på att både förra årets vinnare och silvermedaljör ska vara med och tävla igen. Vilka är då det? Jo, vinnarna är icke att förglömma The Mamas, som kammade hem förstaplatsen med låten Move. På andra plats kom Dotter med sin låt Bulletproof.

Annons

The Mamas består av Loulou Lamotte, 39, Ash Haynes, 33, och Dinah Yonas Manna, 39. Och Dotters riktiga namn är Johanna Jansson, 33.

The Mamas vann Melodifestivalen 2020

Nu verkar det alltså som att de kommer att mötas i tävlingen igen. Vem som tar hem vinsten denna gång får framtiden utvisa!

När har Melodifestivalen premiär?

Melodifestivalen 2021 går av stapeln den 6 februari. Programmet sänds klockan 20.00 på SVT1 och SVT Play. Därefter sänds det varje lördag tills finalen äger rum den 13 mars.

Fakta om Melodifestivalen

Vad är egentligen Melodifestivalen? Det kanske inte är alla som har koll på. Mello är en tävling där kända och okända artister tävlar om att vinna en expertjurys och svenska folkets röster. Vad som händer om man vinner? Den eller de får representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Som artist får du tävla med ett bidrag både som grupp eller solo. Låten som framförs i Melodifestivalen ska vara helt ny och inte vara släppt sedan tidigare. Om det framkommer att låten är plagiat av en annan eller släppt tidigare så kan bidraget diskvalificeras.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT, Mattias Hansson/TT

Annons