Prinsessan Sofias nya frisyr – klippt luggen efter långa frånvaron

Prinsessan Sofia i hundtandsmönstrad topp.

Ett prinspar, med prins Carl Philip och hustrun prinsessan Sofia, som avsagt sig förpliktelser i svenska kungafamiljen.
Ett starkt sjukdomsdrabbat läge när övriga medlemmar i kungafamiljen smittats av covid...
Här rycker prinsessan Sofia in för svägerskan – och visar upp sin nya frisyr!

Prinsessan Sofia, 37, är gift med Sveriges prins; prins Carl Philip, 42, och tillsammans har de tre barn. De tre sönerna Alexander, 5, Gabriel, 4, och Julian, 9 månader.

Och prinsparet går sin egen väg! Det är nu drygt två år sedan de meddelade att de bryter sig loss från kungahuset för att göra civil karriär utanför det kungliga representantskapet.

– Det blir alltmer tydligt att Carl Philip och Sofia lever sitt egna liv med sin familj och vill stå på egna ben, sade en källa till Hänt då.

Sanningen bakom kronprinsessan Victorias ring i örat

Sjukdomsdrabbad svensk kungafamilj – smittade av covid

Något som såklart påverkar kungahuset i allra största grad. Med Carl Philips syster prinsessan Madeleine, 39, bosatt i USA, blir hans minskade kungliga engagemang tydligt märkbart.

Men inte minst nu årets första turbulenta dagar. Varför har det varit turbulent? Jo, allt började med att kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, testade positivt för corona.

Därefter bekräftades både kronprinsessan Victoria, 44, och hennes make prins Daniel, 48, också bära på smittan.

”Kronprinsessparet uppvisar lättare symptom, men mår efter omständigheterna väl. Prinsessan Estelle och Prins Oscar mår bra, men hålls isolerade tillsammans med sina föräldrar.”, skrev Hovets informationschef Margareta Thorngren till Hänt tidigare i veckan.

Madeleines familj, som befunnit sig i Sverige under jul och nyår, verkar dock ha klarat sig från smitta. Vi har inte hört något annat. Men huruvida de är kvar i Sverige, om smittan påverkat familjens planerade hemresa till Florida, är ännu oklart.

Prinsparet och de tre sönerna verkar också ha klarat sig från smittan. Däremot har familjen inte synts till på länge. Under kungliga julfirandet avvek de till och med från att skicka den traditionsenliga julhälsningen till folket.

Prinsparet rycker in för kronprinsessan VictoriaP

Ja, som sagt det har varit ett rörigt dominospel med sjukdomsbesked i svenska kungafamiljen. Så hur blir det då med kronprinsessans jobb när hon är sjuk?

Jobbet som kronprinsessa innefattar ju nämligen en offentlig närvaro vid en rad särskilda event, så som bland annat Riksdagens öppnande.

Måndagskvällen var ett sådant tillfälle då kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle ha närvarat, nämligen tillställningen Fira demokratin – 100 år i Annexet, där man uppmärksammar 100 år sedan riksdagens första kvinnliga politiker fick ta plats.

Men Victoria kunde ju, som vi alla vet inte närvara på grund av bekräftad covid-smitta. Så då ryckte Prinsparet, med lillebror prins Carl Philip och prinsessan Sofia in istället.

Breaking
Obehöriga personer har brutit sig in vid Drottningholms slott

Prinsessans Sofias nya hår – visar upp både lugg och hästsvans

Och vilken enastående entré Prinsparet gjorde vid denna tillställning. Mycket fokus riktades på Sofia som, tillfället till ära, kunde visa upp en alldeles enastående hårförvandling.

När prinsparet anlände på röda mattan visar prinsessan Sofia upp den nya frisyren, lugg och en låg hästsvans.

Spana in bilderna på när hon rockar den nya tjusiga frisyren här:

Här anländer prinsessan Sofia och prins Carl Philip till galakvällen Fira demokratin – 100 år i Annexet i Stockholm under måndagskvällen.

Här anländer prinsessan Sofia och prins Carl Philip till galakvällen Fira demokratin – 100 år i Annexet i Stockholm under måndagskvällen.

FOTO: Ola Axman/TT
Närbild på Prinsparet och prinsessan Sofias nya frisyr.

Närbild på Prinsparet och prinsessan Sofias nya frisyr.

FOTO: Ola Axman/TT

LÄS OCKSÅ: Hemska beskedet till prinsessan Estelle – stängs ute helt

LÄS OCKSÅ: Det händer när drottning Elizabeth dör – hemliga planerna avslöjar

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Johan Jeppsson/TT

SENASTE NYTT!