Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kvar i Sverige – så firar de nyår

Prinsessan Madeleine i galaklänning. Kung Carl Gustafs skål på nyårsafton 1999.
Exklusivt

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill har varit i Sverige med barnen för julfirande.
Nu bekräftar hovet att prinsessparet stannar även över nyår.
Så här ser de spektakulära nyårsplaneran för kungafamiljen ut i år!
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, har som många vet vid det här laget firat jul och drottning Silvias födelsedag med kungafamiljen i Stockholm.

Prinsessan med familj; maken Chris O'Neill, 47, äldsta dottern prinsessan Leonore, 7, sonen prins Nikolas, 6, och yngsta syskonet prinsessan Adrienne, 3, bor vanligtvis i Florida, USA.

Och på grund av den rådande coronapandemin har besöken till slottet i Stockholm försvårats och förskjutits. Något som också bidragit till att prinsessan Madeleine inte syns i den årliga tv-programmet Året med kungafamiljen som gått på TV4 i nu mellandagarna.

Hovets besked om prins Daniels hälsa – efter stora oron

Så länge stannar prinsessan Madeleine och Chris i Sverige

Det här besöket över julen är prinsessparets första besök på slottet på fyra år. Och det har varit en händelserik vistelse.

Prinsessan Madeleine fick uppgiften att ansvarar för den traditionsenliga granutdelningen med familjen vid Stockholms slott. Något som anses vara ett fint hedersuppdrag.

På drottningen födelsedag blev det också känt att Silvia lämnar sin post som hedersordförande för den organisationen Childhood foundation och att Madeleine tar över det ärofyllda uppdraget i hennes ställe. Grattis till nya jobbet Madeleine!

Men hur länge stannar nu familjen i Sverige? Det har vi på Hänt tagit reda på:

Prinsessan Madeleine med familjen är kvar i Sverige en bit in i januari”, skriver Hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt i ett sms.

Prinsessan Madeleine med familj tog emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott den 20 december.

Prinsessan Madeleine med familj tog emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott den 20 december.

FOTO: Anders Wiklund/TT
Kungens markering mot Rania – efter privata frågan: ”Vilken fråga!”

Så ser kungafamiljens nyårsfirande ut 2021

Så Madeleine, Chris och prinsessparets barn är alltså i Sverige över nyår. Vi vill naturligtvis veta hur kungafamiljen planerar att fira.

Det nya året, 2022, kommer i år inte att firas in med en offentlig tillställning. Hovet bekräftar familjens nyårsplaner med detta meddelande till Hänt:

Kungafamiljen firar in det nya året i Sverige privat.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf Nyårsfest, Kungliga slottet, millennieskiftet,

År 1999 skålade kungafamiljen in det nya millenniet med en nyårsfest vid Kungliga slottet.

FOTO: Charles Hammarsten/TT

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Leonores bus inför alla – nya bilderna visar

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström – så lever han idag

FOTO: Christine Olsson/TT, Peter Knopp/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN