LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kungens markering efter Ranias Shemoun Olssons fråga i Kungahuset 2021

25 dec, 2021 
Johanna Alm
Kung Carl Gustaf och Rania Shemoun Olsson
I Året med kungafamiljen 2021 ställer Rania Shemoun Olsson en privat fråga om prins Carl-Philip och prinsessan Sofias yngste son Julian.
Och det är då kungen sätter ner foten.
– Absolut inte, säger han bestämt efter frågan.
Annons
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet härBrand logo
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

Varje år summerar SVT det kungliga året med programmet Året med kungafamiljen, och som vanligt fanns det stort intresse kring Sveriges kungafamilj även detta år.

Mycket har hänt i kungafamiljen det senaste året, bland annat har prins Carl Philip och prinsessan Sofia fått deras tredje barn vid namn Julian. Det har därför varit stort intresse kring den lilla krabaten och i programmet ställer därför programledaren Rania Shemoun Olsson frågor om det nya tillskottet.

Men det är då kung Carl Gustaf gör en tydlig markering.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias familjelycka

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har varit tillsammans i många år och gifte sig år 2015 i Slottskyrkan i Stockholm.

Tillsammans har de barnen prins Gabriel, prins Alexander och så då prins Julian som föddes i mars tidigare i år.

Sonen vägde 3220 gram och var 49 cm lång och prins Carl Philip berättade om glädjen:

– Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem.

Annons

Kungens hårda markering mot Rania efter frågan om barnbarnet

I Året med kungafamiljen 2021 får tittarna bland annat följa med när kronprinsessparet gör sin första utlandsresa efter pandemin, och man får även se när hon besöker Stockholms skärgård för ett miljöinitiativ. Man får också ta del utav när kungaparet tog emot besök från Spaniens kung och drottning.

Men det som många uppskattar mest med programmet är de personliga samtalen med kungafamiljen, och något som Rania frågar om är bland annat deras nyfödda barnbarn Julian. Och där är drottning Silvia inte sen med att berätta om glädjen.

– Det är en väldigt fin liten man. Han är så liten än men det är en fantastisk glädje och han mår bra, allt är fint. Och storebröderna tycker det är roligt och det är också viktigt. Lilla familjen mår bra så det är underbart, säger hon.

Men det är när Rania ställer frågan om det finns några likheter mellan kungen själv och prins Julian som kungen tydligt svarar:

– Vilken fråga! Det tror jag absolut inte.

FOTO: Kungahuset/TV4 Play

Annons