Därför saknas prinsessan Madeleine i SVT:s Året med kungafamiljen

PRINSESSAN MADELEINE, KUNGAFAMILJEN

I december släpper SVT alltid en dokumentär om året som gått där man följt kungafamiljen. Men prinsessan Madeleine saknas i årets upplaga – här är anledningen!

Det är drygt tre år sedan som prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 47, tog sitt pick och pack och flyttade till USA. Närmare bestämt så bor de i soliga Florida med barnen Leonore, 7, Nicolas, 5, och Adrienne, 3.

Nu är det verkligen inte långt kvar till jul och det här året har prinsessan Madeleine nåtts av riktigt glada nyheter.

Förra året stod nämligen inte ett besök hem till Sverige på agendan med tanke på alla reserestriktioner och pandemi-rekommendationer. Prinsessan Madeleine och familjen blev då kvar i USA och firade själva, men i år blir det som vanligt! Prinsessan kommer nämligen hem till jul!

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher med deras barn kommer hem till jul.”, skriver Margareta Thorgren, Hovets informationschef till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så firar kungafamiljen jul – privata firandet

Exakt hur kungafamiljen kommer fira jul i år är fortfarande okänt. Men vad vi vet med säkerhet är att kungafamiljen är mycket traditionsenliga av sig. Familjen samlas framför brasan i Stensalen och lyssnar på drottningen när hon läser ur julevangeliet.

En annan tradition som även blir möjlig i år är utdelningar av granar på slottet. I och med att prinsessan Madeleine kommer hem över jul så passade det helt perfekt med granutdelningen.

”I samband med det passade det tidsmässigt att familjen deltar på den traditionella granutdelningen på slottet.”, skriver Margareta Thorgren till Hänt men poängterar samtidigt att det övriga firandet är privat:

”Övrigt gällande kungafamiljens julfirande så sker det privat.”

Lottas svar efter kritiken mot Bingolottot: ”Det är ju så att..”

Därför saknas prinsessan Madeleine i Året med kungafamiljen

Snart är det även dags för SVT att visa dokumentären Året med kungafamiljen, serien där svenska folket får följa våra kungligheter med allt de gjort under året som gått. Men prinsessan Madeleine lyser dessvärre med sin frånvaro i årets upplaga. Nu förklarar Margareta Thorgren för Hänt vad det beror på:

”Gällande SVT:s kungsprogram har detta år även kantats av pandemin och prinsessan Madeleine och familjen lever och bor i USA och de officiella uppdragen har därför naturligt varit färre. Det är kungafamiljens officiella uppdrag som SVT främst speglar.”, skriver hon.

ÅRET MED KUNGAFAMILJEN 2021

Snart går det att se årets upplaga av Året med kungafamiljen

FOTO: SVT PLAY

LÄS OCKSÅ: Tv-stjärnans obotliga sorg efter 5 månader gamla sonens död

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Hanna i Hellenius hörna – verkliga anledningen

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!