Drottning Silvia fyller 78 år – hovet bekräftar stora lyckan

drottning Silvia fyller år!

Den 23 december är inte bara dan före dopparedan.
Det är även drottning Silvias födelsedag!
Hur ska hon firas?
Nu berättar hovet om den stora lyckan hos kungafamiljen!
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här
Slå på ljud

Den 23 december fyller Sveriges drottning Silvia år. Hon fyller 78 år och gratuleras nu världen över av såväl kungligheter och såklart svenska folket.

Men hur ska drottningen firas? Såklart finns kung Carl gustaf vid hennes sida, men det visar sig inte vara den enda! Nu bekräftar hovet den stora lyckan för kungafamiljen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsessan Madeleine är hemma i Sverige under julen

Prinsessan Madeleine befinner sig återigen på svensk mark igen, som senast var hon här under sommaren med familjen för att bland annat fira Victoriadagen på Öland.

Med sig har hon även maken Chris O'neill samt barnen prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3.

Under måndagen kunde vi se henne som företräde för Skogshögskolans studentkår för överlämnande av julgranar på kungliga slottet. Hela familjen var med och barnen fick även de ta emot varsin gran.

Mycket uppmärksamhet riktades såklart till barnen och särskilt prins Nicolas som gjorde ett litet bus mot sin mamma Madeleine. Nicolas strosade nämligen runt med ett gosedjur i handen. När prinsessan Madeleine sedan vände ryggen till såg prinsen sin chans att spela ett litet spratt!

Gosedjuret kastades sedan mot granen som Madeleine höll i, varpå hon fick sig ett gott skratt!

Prinsessan Madeleine med familj

Prinsessan Madeleine med familj är hemma i Sverige igen. Vilken lycka för kungafamiljen.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Drottning Silvias lycka – firas av hela familjen på Drottningholm

Drottning Silvias födelsedag sker under juletid och hon är van vid julstök. Men under föregående år var dock inget sig likt för kungafamiljen.

Sverige var då mitt uppe i tredje vågen av coronaviruset och smittspridningen var allvarlig och påtaglig, inte minst i Stockholms regionen. Därav blev det inget personligt och fysiskt firande av drottningen. Istället fick hon ta emot ”distans-kramar” och videosamtal från familj och vänner.

I år är det däremot ordning och reda, drottning Silvia kommer nämligen firas av hela kungafamiljen på Drottningholm slott. Det bekräftar hovet för Hänt.

Hela kungafamiljen är tillsammans och firar Drottningens födelsedag på Drottningholm slott.”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Thorgren berättar även att drottning Silvia känner stor glädje att få ha hela familjen samlad igen.

”Glädje att ha familjen samlad”, skriver Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine med familj kommer att delta i firandet, likaså prinsparet och kronprinsessparet med sina barn. Vilken lycka för Silvia att få dela födelsedagen med sina barn och dessutom alla barnbarn!

drottning Silvia

Drottning Silvia fyller 78 år den 23 december.

FOTO: Duygu Getiren/TT

Stort grattis drottning Silvia!

LÄS OCKSÅ: Hatten flyger av! Drottning Silvias oväntade händelse i SVT:s Året med kungafamiljen

LÄS OCKSÅ: Norska kungahusets oro: Märtha Louise i sorg – Durek Verrett lider av allvarlig sjukdom

FOTO: TT / Jessica Gow/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN