LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Drottning Silvias oväntade händelse i SVT:s Året med kungafamiljen

21 dec, 2021 
Drottning Silvia tappar ett klädesplagg.
Nu är SVT:s Året med kungafamiljen ute – till tittarnas stora glädje.
I dokumentären får man se flera roliga och personliga stunder med kungligheterna – bland annat när drottning Silvia tappar ett klädesplagg.
Annons
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet härBrand logo
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

Under tisdagen släpptes SVT:s dokumentär Året med kungafamiljen, serien där svenska folket får följa våra kungligheter med allt de gjort under året som gått.

”Kunglig fest och vardag under året som gått: Kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur i Drottningholmsparken. Kronprinsessan Victoria rycker in och ger första hjälpen på militärövning med hemvärnet i Dalarna. Dessutom blir det kungligt dop - prins Carl Philips och prinsessan Sofias tredje barn, prins Julian, döps”, skriver SVT själv som beskrivning till årets dokumentär.

Men prinsessan Madeleine lyser dessvärre med sin frånvaro i årets upplaga. Hovets informationschef Margareta Thorgren har förklarat för Hänt vad det beror på:

”Gällande SVT:s kungsprogram har detta år även kantats av pandemin och prinsessan Madeleine och familjen lever och bor i USA och de officiella uppdragen har därför naturligt varit färre. Det är kungafamiljens officiella uppdrag som SVT främst speglar.”

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris är i Sverige till jul

Det är nu drygt tre år sedan som prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 47, flyttade till USA. Nu bor de i Florida med barnen Leonore, 7, Nicolas, 5, och Adrienne, 3.

Men nu lagom till jul har familjen kommit till Sverige.

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher med deras barn kommer hem till jul.”, skrev Margareta Thorgren, Hovets informationschef till Hänt.

Prinsessan Leonore stal showen på slottet

Då familjen kom till Sverige häromdagen hann de att delta under deras tradition på slottet där de tar emot julgranar.

”I samband med det passade det tidsmässigt att familjen deltar på den traditionella granutdelningen på slottet.”, skrev Margareta Thorgren till Hänt och la till:

”Övrigt gällande kungafamiljens julfirande så sker det privat.”

Under ceremonin vid slottet kunde man se hur den busiga prinsessan Leonore släpper pappa Chris O'Neils hand för att klämma sig fram föra sina yngre syskon och beslutsamt välja gran först av alla barnen – vilket gjorde henne till en snackis.

Annons

– Hon har mycket energi. Det är flera lärare som säger att de aldrig har träffat ett barn som har så mycket ”free spirit”, sa prinsessan Madeleine till tidningen Mama år 2019.

Drottningen tappade hatten – kungen hjälpte till snabbt

Men nu är det dags för drottning Silvia att stå i rampljuset. I SVT:s dokumentär Året med kungafamiljen, får tittarna se kungen och drottningen på prins Julians dop. Men när de går ut från kyrkan händer något oväntat: drottningens hatt flyger av!

Kungen är dock snabb med att hjälpa sin fru och att plocka upp hatten. Se bilderna här:

Här flyger hatten av.
Drottningen skrattade förvånat när den for iväg med vinden.

FOTO: TT/JESSICA GOW/SVT

Annons