Märtha Louise sorg – Durek Verrett lider av allvarlig sjukdom

Märtha Louises och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise och kärleken Durek Verret delar ofta öppet med sig av kärlekshyllningar till varandra på sociala medier.
Men nu har något tråkigt inträffat – schaman Durek Verrett har blivit allvarligt sjuk.
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise är en del av det norska kungahuset. Hon är dotter till kung Harald V och drottning Sonja. Hon är den fjärde i den norska successionsordningen, efter sin yngre bror Haakon Magnus.

Märtha Louise har alltid gått sin egen väg och har blivit känd världen över för sin modfällda sida. Hon är sedan ett par år tillbaka tillsammans med schamanen Durek Verrett. Även om kärleken mellan turturduvorna spirar så nås vi nu av den tråkiga nyheten att Durek har blivit sjuk.

Så träffade Märhta Louise och Durek Verrett varandra

Durek är enligt egen utsago schaman, andebesvärjare, i sjätte generationen – och hon är känd för sin påstådda förmåga att kommunicera med andar och änglar, skriver Expressen.

Märtha Louise och Durek Verrett träffades via Lindsey Simcik som driver den amerikanska livsstilspodden Almost 30. Hon ville arrangera en dejt till paret.

– Hon sa: ”Den enda människa jag har känt en sådan öppning med är schamanen Durek. Du måste träffa honom, jag ser en koppling mellan er två”, berättade Märtha Louise i vännens podcast.

Det dröjde dock innan Durek och Märtha Louise träffade varandra, prinsessan bor i Norge och Durek då i Los Angeles. Märtha Louise beskrev att han var lugn vid första mötet.

– Till slut besöker jag honom i hans hem. Jag går in i rummet. Jag ser honom och säger: ”Jag känner dig redan”, sa hon i podcasten.

Tidigare i år fyllde prinsessan dessutom 50 år och tok-hyllades av sin Durek i ett inlägg på Instagram. Han skrev bland annat att det känns hedrande att få vara en del av prinsessans liv och att han alltid ska visa sin kärlek för henne.

Durek Verrett sjuk i njursvikt – stöttas av Märtha Louise

Det är norska Se og Hør som skriver att Durek lider av en allvarlig sjukdom och behöver stort stöd av prinsessan. Tidningen rapporterar att det handlar om njursvikt.

”Vid njursvikt klarar njurarna inte av att rena blodet som de ska. Då stannar skadliga ämnen och vatten kvar i kroppen som annars hade följt med urinen ut. Njursvikt kan vara akut eller kronisk. Behandlingen som du får beror på vilken typ av njursvikt som du har och vilka besvär du har”, skriver 1177 Vårdguiden.

Dialys är en metod som används för att rena och ta bort överflödig vätska i kroppen. Ifall kroppen sedan inte kan renas kan det leda till blodförgiftning eller så kallad sepsis, vilket är en infektion i blodet som ses som så pass allvarlig att du kan dö.

Vi hoppas det går bra för Durek!

LÄS OCKSÅ: Shamanens ärliga ord om relationen med Märtha Louise

LÄS OCKSÅ: Kung Harald om Ari Behns döttrar efter hans bortgång

FOTO: DEGI / BACKGRID UK EXCLUSIVE / TT // DFBEV

FRÅN FÖRSTASIDAN