LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kung Harald om Ari Behns döttrar efter hans bortgång

10 mar, 2020 
Malin Ljung
Ari Behn barn och kung Harald
Den norska familjen har skakats hårt efter beskedet om att den tidigare svärsonen Ari Behn avlidit.
Nu berättar kung Harald för första gången om hur hans barnbarn mår efter att ha förlorat sin pappa och hur de arbetar med sorgen.
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

Det har knappt gått tre månader sedan den norska författaren Ari Behn avled. På juldagen kom det tragiska beskedet om att han hittats livlös i sitt hem.

Den norska kungafamiljen har en stark koppling till Ari Behn då han tidigare varit gift med prinsessan Märtha Louise som han har de tre döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11.

Kung Harald, 83, ställde in uppdrag och tvingades dessutom åka in akut till sjukhus på grund av sviktande hälsa efter den tårfyllda begravningen, det var tydligt att dödsbeskedet skakade honom ordentligt. Istället fick kronprins Haakon och kronprinsessan Märtha Louise.

Kung Haralds första ord om barnbarnen

Nu är kung Harald tillsammans med drottning Sonja tillbaka i tjänst igen, och under ett statsbesök i Jordanien bröt han tystnaden om livet efter Ari Behns bortgång, och hur det påverkat familjen.

Även om sorgen är påtaglig för kungen och han har påverkats mycket så är det barnbarnen han tänker på när han gör sitt uttalande.

Annons

– Det kommer att ta lite tid. Inte lite tid heller, tror jag. Vi har ju tre barnbarn som mist sin pappa. Så det kommer att ta sin tid, säger Harald enligt den norska tidningen VG.

Det har nu gått nästan tre månader sedan Ari Behn gick bort. Prinsessan Märtha Louise har hållit sig undan rampljuset, istället har hon och döttrarna varit på resa med hennes nya pojkvän Shaman Durek.

”Försöker att ta vara på varandra”

Sorgen kommer alltid vara med dem, men kung Harald ser ändå att familjen på något sätt börjar landa.

– Det värsta har börjat lägga sig. Normalisera sig lite, säger Harald.

Kungafamiljen stod Ari Behn nära även efter hans skilsmässa från prinsessan Märtha Louise för fyra år sedan. Kronprins Haakon berättade i mitten av januari att familjen samlats efter det tragiska beskedet och försökt finnas för varandra i sorgen.

– Det har varit en tung period de sista veckorna, men vi försöker att ta vara på varandra så gott det går mitt uppe i allting, säger prins Haakon till Newsner och fortsätter:

– Det viktiga för oss som familj är att samlas och försöka ta hand om varandra.

Annons