Svenska folket rasar efter kung Carl Gustafs resa till Dubai – utan drottning Silvia

18 dec, 2021 
KUNG CARL GUSTAF, DROTTNING SILVIA
Kung Carl Gustaf befinner sig i Dubai – utan drottning Silvia efter att hon drabbades av sjukdom efter Nobelfesten.
Nu rasar svenska folket mot kungens beslut.
”Kungen borde betacka sig”, skriver en.
Annons
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf

Kung Carl Gustaf, 75, befinner sig i Dubai i Förenade Arabemiraten för att representera Sverige på den stora världsutställningen Expo 2020.

Expo 2020 är något som verkligen betyder mycket för invånarna i Dubai och ända sedan 2018 har de jobbat inför det stora, ärofyllda eventet. Faktum är att Dubais egna flygbolag Emirates till och med målat många av sina flygplan med loggan "Expo 2020".

Världsutställningen skulle egentligen gått av stapeln år 2020, men vi vet alla vad som hände det året och Expo tvingades skjuta upp. Istället blev det av under hösten 2021 istället och de mångkulturella invånarna i Dubai har varit riktigt exalterade. I Dubai är det diktatur och det är shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, 72, som styr emiratet.

Därför är kung Carl Gustaf i Dubai

Recept.se Nyhetsbrev

I veckan var kungen givetvis på plats i Dubai och på kungafamiljens Instagram-konto får svenska folket ta del av vad kungen sa i sitt tal.

Annons

”Sweden is one of the most innovative countries in the world [...] We innovate together, and we create together”

Det sa Kungen i dag vid invigningen av Sveriges nationella dag vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai.”, skriver Kungahuset.

Men någon som saknas vid kungens sida är ju givetvis drottning Silvia, 77. I veckan kom dock ett tråkigt besked angående drottningen – hon blev sjuk, bara dagar efter Nobelfirandet i Stockholm.

Svenska folket rasar efter kungens beslut

Därför fick kungen nu bege sig ner till Dubai på egen hand för att representera Kungahuset ensam vid World Expo 2020. Sverige medverkar med en egen paviljong på temat hållbarhet. Men kungens resa är nu något som ifrågasätts rejält av svenska folket. Nu rasar de mot kungens resa till Dubai.

”Varför Dubai? Det är väl ett riktigt skitland.”, skriver en person.

”Kungen borde betacka sig för att beblanda sig med diktaturer utan respekt för mänskliga rättigheter.”, skriver en annan.

Annons

”Kungen, kom hem! Bäst att stanna hemma igen i dessa pandemitider. Var rädd om hälsan för egen del och för resten av familjen.”, vädjar en annan.

FOTO: Jessica Gow

Annons