Hovets svar efter ryktena om prinsessan Madeleines flytt till Sverige

Prinsessan Madeleine med familjen
Exklusivt

TT
Sedan i början av sommaren har prinsessan Madeleine och hennes familj äntligen fått umgås med resterande delen av kungafamiljen.
Efter att ha tillbringat sommaren i Sverige har det cirkulerat rykten om att en permanent flytt skulle vara aktuellt.
Nu svarar hovet på ryktena i ett meddelande till Hänt.

Prinsessan Madeleine, 38, fick nyligen återse sin familj i Sverige efter en lång tid isär under pandemin. Sedan hon, maken Chris O'Neill, 46, och barnen Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 3, varit bosatta i Florida har de regelbundet kunnat hälsa på sina kungliga släktingar, men sedan ett och ett halvt år tillbaka tog det stopp. Efter att nu inte fått träffa familjen på grund av coronaviruset blev det ett glatt återseende när familjen kunde återförenas tidigare i år.

Och efter att ha tillbringat sommaren i Sverige har det nu kommit rykten om att en potentiell flytt till hemlandet skulle vara aktuellt för prinsessans familj – men stämmer dessa rykten?

DRAMATISKT! Kaoset på prins Julians dop – otäcka kollapsen

Prinsessan Madeleines återförening med familjen i Sverige

Senast i helgen syntes den återförenade kungafamiljen i samband med dopet av den sjunde tronföljaren Julian Herbert Folke, prins och hertig av Halland.

Under dopet, som ägde rum i Drottningholms slottskyrka på Ekerö, samlades kung Carl Gustaf, drottning Silva, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med alla åtta kusinerna.

Eftersom Madeleines familj kom till Sverige redan i början av juni så har de nu tillbringat en hel sommar i Sverige.

Uppgifter om en flytt till Sverige

Enligt uppgifter till Svensk Dam ska prinsessan Madeleine ha besökt systerdottern Estelles skola Campus Manilla nyligen. Eftersom hennes dotter Leonore börjar första klass till hösten har det därmed uppstått spekulationer om att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska varit intresserade av en skolplats till dottern.

Ryktena om en flytt har dock pågått längre än så. Förra året genomfördes en renovering av prinsessparets femrummare på Hovstallet. Renoveringen omfattade då ett nytt sovrum, klädkammare, klädvårdsrum och ett badrum, vilket skulle göra våningen inflyttningsklar för familjen. Våningen ligger dessutom bara ett stenkast bort från Djurgården och Estelles skola Campus Manilla.

Hovets besked om prinsessan Madeleines flyttrykten

Nu svarar hovets informationschef Margareta Thorgren på ryktena om prinsessan Madeleines framtid i Sverige. Enligt henne finns har familjen inga planer på att flytta till Sverige i nuläget.

”De bor i Florida nu och kommer fortsätta med det,” skriver Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Prästens urspårning på prins Julians dop – tittarnas reaktioner

LÄS OCKSÅ: Glädjebilderna på prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sommaren 2021

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!