Därför är prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige med familjen

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Prinsessfamiljen är äntligen tillbaka i Sverige.
Det har gått ett och ett halvt år sedan hon och familjen var här sist – men nu verkar det som att de här för att stanna.
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och affärsmannen Chris O’Neill är gifta sedan sju år tillbaka och har tillsammans barnen Leonore, Nicolas, och Adrienne.

Prinsessfamiljen har inte bott i Sverige på flera år, under många år har de bott i London och New York. Chris är brittisk-amerikansk och därför har det blivit enklare för dem att bo i engelsktalande länder. 2018 flyttade familjen ännu en gång, men denna gång till soliga breddgrader, nämligen Miami, Florida. Familjen trivs bra i sin hemstad och verkar inte ha några planer på att flytta därifrån.

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige

Det har gått ett och ett halvt år sedan prinsessfamiljen var i Sverige senast och nu är de alltså här igen. För Chris O’Neill är det det första besöket i hans hustrus hemland på nästan två år. Det är den längsta tiden de någonsin har varit borta. Men nu är de hemma för att stanna – åtminstone ett tag.

– Prinsessan har inte varit hemma på 1,5 år. Nu planerar familjen att tillbringa en stor del av sommaren i Sverige, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Hänt och fortsätter:

– Prinsessfamiljen brukar komma hem och tillbringa en tid i Sverige under sommaren. Förra året gick det inte på grund av pandemin, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Prins Nicolas födelsedagsfirande

Förutom att prinsessfamiljen har kommit hem till Sverige så firade de även prins Nicolas sexårsdag här. Han fick då fira ihop med sina kusiner, som han inte hade träffat på över ett år.

Prinsessan Madeleine la ut en bild på sin son på hans födelsedag när han sitter i en golfbil och skrev: ”Grattis på födelsedagen, älskade Nicolas! Vi älskar dig till månen och tillbaka”.

I en intervju med tidningen Mama berättar prinsessan Madeleine om sin son.

– Nicolas är mycket mer lugn och känslig med ett stort hjärta, en riktig mammas pojke. Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”, säger prinsessan Madeleine i en intervju med tidningen Mama.

I samma intervju berättar prinsessan Madeleine att hon och Nicolas har ett speciellt mor och son band.

– Chris är väldigt känslosam och mjuk, så jag ser den sidan i Nicolas. Chris ser också detaljer som Nicolas också gör och tycker om fina ting. Chris är mitt bästa smakråd, jag brukar alltid fråga honom när det gäller till exempel kläder.

LÄS OCKSÅ: Hovets besked: Så blir prins Julians dop

LÄS OCKSÅ: Första bilden på prinsessan Sofia efter prins Julians födsel

FOTO: Karin Törnblom/TT, Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN