Glädjebeskedet för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine, Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill har missat flera kungliga sammankomster sedan pandemin bröt ut. Men nu kommer äntligen ett glädjande besked – alla i Florida ska få vaccin!

Prinsessan Madeleine, 38, och maken Chris O’Neill, 46, har ett tufft år bakom sig. Det har varit många dystra besked som har gjort att de helt enkelt inte kunnat lämna Florida.

Tillsammans har de barnen Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 2. Under årens lopp har de har bott i New York, London och Stockholm, men sedan sommaren 2018 har de slagit sig ned i soliga Miami.

LÄS MER: Prinsessan Sofia tillbaka på jobbet – en månad efter födseln

Det var under hösten 2019 som kung Carl XVI Gustaf tog ett stort beslut för kungafamiljen. Nämligen att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn skulle fråntas sina titlar som kungliga högheter. Detta beslut togs både för att minska den långa tronföljden och för att ge dessa barnbarn möjligheten att kunna leva lite mer efter sina egna viljor.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Madeleines tuffa tid – under coronapandemin

Men trots att Madeleine valt att bo på andra sidan Atlanten är hennes engagemang fortfarande stort i Sverige. Prinsessan brinner för barns rättigheter och sedan många år tillbaka är ett av hennes kungliga uppdrag att jobba med organisationen Childhood Foundation. Hon gör det tillsammans med mamma drottning Silvia, 76.

Normalt sett brukar Madeleine åka hem till Sverige flera gånger per år, men det senaste året har inget varit sig likt. Men nu ser det däremot ut som att det börjar ljusna för prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. I Miami är nämligen vaccineringen nu öppen för alla åldersgrupper!

– Prinsessan och Chris O’Neill har blivit vaccinerade, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Då kommer prinsessan hem till Sverige

Det glädjande beskedet gör nu att det ser mycket lovande ut för att prinsessan Madeleine ska kunna resa hem till familjen i Sverige – för första gången på ett och ett halvt år. För Chris O’Neill kommer det i så fall att bli det första besöket i hans hustrus hemland på nästan två år.

De här glädjande nyheterna ger nu ett stort hopp för Madeleine och hennes familj. Men de bör alltså kunna komma hem lagom till den svenska försommaren, ”när Sverige är som vackrast” som hon själv brukar säga.

Pappa kungen, som fyller 75 år på Valborgsmässoafton, är dessvärre en tillställning hon missar. Det förklarar Margareta Thorgren för Svensk Dam.

– Prinsessan Madeleine kommer att kunna närvara digitalt, men hon har inte möjlighet att resa hem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Christine Olsson/TT

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines klipp med Russel Crowe ifrågasätts på Instagram

LÄS OCKSÅ: Nya bilden på prinsessan Madeleines barn väcker reaktioner

Senaste nytt