LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofia tillbaka på jobbet efter prins Julians födsel

23 apr, 2021 
Prinsessan Sofia med prins julian
Prinsessan Sofia blev mamma för tredje gången för bara en månad sedan till en liten prins. Men nu visar nya bilder att Sofia redan är tillbaka på jobbet!
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

Under fredagsförmiddagen, den 26 mars, födde prinsessan Sofia sitt och prins Carl Philips tredje barn. Under graviditeten har de valt att inte ta reda på vilket kön bebisen hade, men det blev ytterligare en liten prins.

Hela Sverige kunde ta del av nyheten i hovets pressmeddelande: ”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H Prinsessan Sofia fredagen den 26 mars 2021 klockan 11:19 nedkom med en frisk och välmående son på Danderyds sjukhus. Så väl mor som barn mår bra”.

Välkomnade prins Julian med syskonbild

Efter födseln spekulerades det om vad för namn den lille prinsen skulle få, bland andra Arthur, Erik och Philip. Och det namnet som låg bäst till enligt Svensk dam var just Erik, efter Sofias pappa som heter Erik Oscar.

Men det blev inget av de ovanstående, utan prinsparet kom nämligen fram till Prins Julian Herbert Folke. Det rådde ingen tvekan om att Sofia var stolt, likaså prins Julians bröder prins Gabriel och prins Alexander.

”Livet har gett mig inte bara en utan fyra vackra prinsar. Ett innerligt tack från oss för alla varma gratulationer i samband med Julians nedkomst.”, skrev prinsparet på Instagram.

Annons

Prinsessan Sofia tillbaka till jobbet – en månad efter Julians födsel

Prins Julian är knappt en månad gammal. Men det hindrar inte prinsessan Sofia från att gå tillbaka till jobbet! Torsdagen den 22 april deltog nämligen Sofia i ett digitalt möte med drottning Silvia och barnombudsmannen Elisabeth Dahlin.

”Vid mötet informerade Barnombudsmannen och hennes medarbetare om den årsrapport om covid-19 och barns rättigheter som myndigheten nyligen publicerat.”, skrev Kungahuset på sin hemsida.

Till Svensk Dam meddelade hovets informationschef Margareta Thorgren att prinsessan är hemma tillsvidare med nyfödda prins Julian.

– Prinsessan är hemma med sitt nyfödda barn nu och under en tid framåt, men då dagens möte rör ett ämne som prinsessan också är mycket engagerad i så deltog hon tillsammans med drottningen, säger Margareta Thorgren.

Annons

Mötet handlade om en av frågorna som står prinsessan Sofia närmst, nämligen barns rättigheter. Mötet var dessutom en uppföljning av ett tidigare möte drottning Silvia sammankallat till tidigare i år.

”Dagens möte var en uppföljning av det möte Drottningen sammankallade till den 18 mars i år, då de stora barnrättsorganisationerna informerade om läget för barn och ungdomar under pandemin.”, skrev Kungahuset.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT // Jonas Ekströmer/TT

Annons