Prinsessan Sofias beslut för Julian – stora skillnaden från Madeleine

Prinsessan Sofia och Madeleine

Den 26 mars blev prinsessan Sofia och prins Carl Philip föräldrar för tredje gången till ytterligare en liten prins. Namnet blev Julian och nu ska prinsessan Sofia besluta något helt nytt för sonen. Ja, för hur kommer dopet bli egentligen?

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga
Slå på ljud

Under fredagsförmiddagen, den 26 mars, födde prinsessan Sofia sitt och prins Carl Philips tredje barn. Under graviditeten har de valt att inte ta reda på vilket kön bebisen hade, men det blev ytterligare en liten prins.

Hela Sverige kunde ta del av nyheten i hovets pressmeddelande: ”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H Prinsessan Sofia fredagen den 26 mars 2021 klockan 11:19 nedkom med en frisk och välmående son på Danderyds sjukhus. Så väl mor som barn mår bra”.

Namnvalet till nya familjemedlemmen blev Julian

Efter födseln spekulerades det om vad för namn den lille prinsen skulle få, bland andra Arthur, Erik och Philip. Och det namnet som låg bäst till enligt Svensk dam var just Erik, efter Sofias pappa som heter Erik Oscar.

Men namnet Arthur var inte helt otippat. Det fanns en teori ifall prinsparet skulle vilja lyfta fram kungens pappa prins Gustaf Adolf. Han hette nämligen Arthur som femte namn, efter att ha fått det från sin brittiska morfar hertigen av Connaught.

Vid ett sammanträde informerade kung Carl XVI Gustaf regeringen om vad barnet skulle heta, som är på sjunde plats i tronföljden. Den nyfödda prinsen tilldelades namnet: Prins Julian Herbert Folke.

Prinsens tilltalsnamn är alltså med Julian och han tilldelas dessutom hertigdömet Halland.

”Livet har gett mig inte bara en utan fyra vackra prinsar. Ett innerligt tack från oss för alla varma gratulationer i samband med Julians nedkomst.”, skrev prinsessan Sofia på prinsparets egna Instagram om lyckan.

Prinsessan Sofias beslut för nyfödde sonen – hur blir dopet?

Det har snart gått en månad sedan prins Julian kom till världen mitt under en coronapandemi. Och nu går såklart tankarna: Hur kommer dopet att bli egentligen?

På grund av pandemin kommer prinsparet inte kunna anordna ett stort och kungligt dop som svenska folket annars är vana vid. Men hur kommer Sofias dopstil att vara egentligen? Och till skillnad från prinsessan Madeleine så kommer det förmodligen att skilja sig rätt mycket, då Sofia och Madeleines stilar skiljer sig väldigt mycket när det kommer till klädval.

Enligt Svensk dam har det cirkulerats ett rykte om att Sofia och Carl Philip planerar att ha dopet på Öland. Isåfall i någon av de mindre kyrkorna som omger kungafamiljens sommarslott Solliden.

Ett annat alternativ är att dopet skulle vara i den praktfulla Slottskyrkan på Drottningholm.

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter upptäckten i bilden på prins Julian

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle stoppas från att närvara vid prins Philips begravning

FOTO: Jonas Ekströmer/TT // Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN