Drottning Elizabeth har aldrig gjort en intervju – därför håller hon tystnaden

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth av Storbritannien är en av världens mest omskrivna personer.
Men faktum är att hon aldrig gjort en enda intervju.
Varför? Hänt reder ut!

Det kan knappast vara en överdrift att säga att drottning Elizabeth av Storbritannien är en av världens mest mediala personligheter. Intresset för hennes verk och familj når långt utanför landets gränser och bara sedan förra året har hon varit ämnet för stora rubriker vid jordens alla hörn.

Det är dock ingen slump att just det gångna året gjort Elizabeth så omåttligt omskriven. Efter att barnbarnet Harry valt att lämna sin titel som prins bakom sig och flyttat från landet tillsammans med hustrun Meghan Markle har tidningarna haft fullt upp med att nysta i den invecklade familjefejd som utspelar sig i det brittiska kungahuset.

Drottning Elizabeth ll och prins Phillip i Buckingham Palace.

FOTO: George Stephenson

Under förra helgen hölls även begravningen för drottningens make, prins Philip, som för en tid sedan avled efter att ha drabbats svårt av sjukdomar påverkade av hans höga ålder. Prins Philip blev 99 år gammal och hade bara två månader kvar innan han skulle fylla 100 då han somnade in.

Vägrar kommentera turbulenta året

Drottning Elizabeth och prins Philip har levt tillsammans ända sedan mitten av andra världskriget 1947. Tillsammans har de utgjort självaste kronan av världens mest framstående kungliga par och under sitt liv tillsammans fick de barnen prins Charles, 70, prins Andrew, 61, prins Edward, 57, och dottern prinsessan Anne, 70.

Men trots makens död och den turbulenta tid som ligger bakom det brittiska hovet har drottningen aldrig tummat på reglerna – och uttalat sig om saken i en intervju. Faktum är att drottning Elizabeth aldrig någonsin gjort en intervju med någon trots regelbundna försök från diverse medier.

Istället uttalar sig drottningen då hon behagar genom offentliga pressmeddelanden som skickas ut av hovet. Jämför det med den svenska familjen som titt som tätt ställer upp på personliga, om än övervakade, intervjuer och dessutom har många av dem sociala medier som de själva styr och ställer över.

Därför har drottning Elizabeth aldrig gjort en intervju

Att hon själv inte ger några intervjuer menar många vara en strategi att skydda den brittiska monarkin menar många. Hon har ingen makt över den politik som förs i Storbritannien och ska därför inte heller uttrycka sig i frågor som egentligen rör det brittiska parlamentet för att inte påverka hennes undersåtar i någon riktning.

PA

Inte heller hör det till de regler som finns för kungligheter i Storbritannien att yttra sig om sitt privatliv eller känslor. Och är det någon som inte bryter de kungliga hovreglerna så är det drottning Elizabeth. Detta trots att alla andra medlemmar i det brittiska hovet ett flertal gånger ställt upp på att prata med media – inklusive hennes nu avlidna make Philip.

Enligt den brittiska tidningen Royal central har dock drottningen vid ett par tillfällen kommit nära vad man kan kalla en intervju. Den mest kända av dessa gånger var då BBC 1992 gjorde en dokumentär om drottningen för att hylla hennes 40 år på tronen. Då gick drottning Elizabeth med på att via hovet skicka en kommentar kring olika stadier i hennes liv.

Men då Elizabeth ännu aldrig hörts eller setts i en intervju lär hon heller inte göra det i framtiden skriver tidningen.

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasani visar upp dolda kampen i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Bonde-Karins gravidlycka – väntar tvillingar

FOTO: TT

SENASTE NYTT!