Drottning Elizabeth bryter tystnaden – efter Meghan och Harrys uttalanden

Drottning Elizabeth, prins Harry, Meghan Markle

Under gårdagen sändes en intervju med Harry och Meghan Markle. Nu har Buckingham palace uttalat sig för första gången om anklagelserna.
”Vi är ledsna”, säger drottning Elizabeth.

I söndags sändes en 90 minuter lång intervju med Harry och Meghan för första gången. Svenska tittare kunde se intervjun igår klockan 21:00 på TV3.

Paret sparade inte på krutet i sina uttalanden för Oprah Winfrey, 67. I intervjun talade de ut om saker de tidigare inte ens nämnt. I ett intimt samtal berättade prinsparet om trycket från offentligheten, föräldraskapet, deras framtida drömmar och om varför de valde att lämna den brittiska kungafamiljen.

LÄS MER: Familjens sista avsked – nu begravs Hannah Ekwall

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Uttalandet om Archies hudfärg väckte reaktioner

I intervjun målades det upp en allt annan än smickrande bild av drottning Elizabeths stora familjeklan. Avslöjandet som upprört allra mest handlar om Meghans och Harrys son Archie.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa "han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel". Och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan i intervjun med Oprah.

Efter det uttalandet väntade alla på hovets svar på tal.

– Drottningen tittade inte live men drottningen kommer att få höra om det till frukost och det finns saker som måste hanteras. Specifikt detta att familjen ska ha ställt frågor kring Archies hudfärg, säger Richard Gaisford, reporter på Good Morning Britain.

Drottningens svar på Meghans uttalande

Fram tills nu har hela världen väntat på drottning Elizabeths svar. Och nu har Buckingham Palace alltså uttalat sig för för första gången, sedan intervjun med Harry och Meghan sändes.

Drottningen är ledsen och hon säger att anklagelserna om rasism är något de tar väldigt allvarligt på. Hon ska ha blivit mycket ledsen över att höra svårigheterna som Harry och Meghan gått igenom.

– Frågan om rasism ska hanteras inom familjen, ska hon ha sagt enligt uttalandet.

Enligt Svensk dam lyder uttalandet så här:

”Hela familjen är mycket ledsna över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar.”

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Läkarnas dom till drottning Elizabeth – så mår prins Philip egentligen

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle om bröllopsbråket med Kate

Senaste nytt