Patrick Ekwalls sista avsked av Hannah Ekwall – nu begravs hon

Patrick Ekwall, Hannah Ekwall

Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall kämpade mot cancern i nästan ett år innan hon somnade in.
Nu är det dags för familjen att ta ett sista farväl av deras älskade Hannah.
”Värsta dagen i mitt liv”, skriver Patrick Ekwall.

Det har gått drygt tre veckor sedan sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, nåddes av det tragiska beskedet att hans fru Hannah Ekwall inte finns mer. Efter att ha kämpat mot cancer i ett års tid tog hon sitt sista andetag på lördagen den 13e februari.

Det var i mars förra året som Hannah fick sin diagnos. I ett inlägg på Instagram berättade hon om beskedet och i kommentarsfältet överöstes hon av stöttande ord från både vänner och främlingar.

”Hej alla. Igår fick jag diagnos bröstcancer... kommer börja behandling nästa vecka. 4 mån med cellgifter. Sedan operation o strålning. Jag kommer inte kunna jobba under tiden pga infektionsrisk. Prognosen ser god ut!”, skrev hon då, trots att sjukdomen kom som en rejäl chock.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kämpade i ett år mot cancern

Efter det valde Patrick och Hannah att vara öppna om livet med ett cancerbesked i familjen. De uppdaterade sina sociala medier flitigt för att ge följarna uppdateringar om hur allt gick för Hannah. Till en början såg det ut att gå väldigt bra och läkarna verkade få bukt på den otäcka sjukdomen.

Men i höstas kom det första bakslaget, då det visade sig att cancern hade spridit sig. Det såg plötsligt ganska mörkt ut och de dåliga nyheterna fortsatte komma. Innan Hannah somnade in låg hon inne på sjukhus för de höga levervärdena – något som Patrick hade svårt att ta in.

LÄS MER: Läkarnas dom till drottning Elizabeth – så mår prins Philip egentligen

”Det är ännu en oerhört tung dag och jag har så svårt att ta in att livet kan få vara så orättvist som det är mot Hannah. Men vi ger inte upp. Vi får aldrig göra det.”, skrev han då.

Men sen hände det som inte fick hända och Hannahs liv gick inte att rädda. Sedan dess har det varit en otroligt tung tid för hela familjen och de tråkiga nyheterna har även berört stora delar av svenska folket. Patricks dotter Wilma Ekwall har visat sin stora sorg över sin bonusmammas död, och samlat in pengar till cancerforskning.

Hannah Ekwalls begravning

Men sorgearbetet är långt ifrån över. Idag stod familjen inför sitt sista avsked av deras älskade Hannah. I ett inlägg på Instagram delade Patrick med sig av den stora sorgen över hans hustrus begravning.

”Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter. Att jag själv måste inse att kvinnan jag skulle bli gammal med inte längre finns vid min sida.”, skriver han och fortsätter:

”Men jag måste ta mig samman, för i den bottenlösa sorgen och saknaden, i all förtvivlan och smärta, så behöver vi ge Hannah det förhoppningsfulla avsked som hon hade önskat. Det är verkligen inte lätt men vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus. Imorgon, dagen efter och för alltid.”

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall om grannarnas fina gest efter Hannah Ekwalls död

LÄS OCKSÅ: Hannah Ekwall död – maken Patrick Ekwalls gripande ord