Partrick Ekwall om grannarnas fina gest efter Hannah Ekwalls död

Patrick Ekwall

Det var i helgen som det fruktansvärda beskedet om sportjournalisten Patrick Ekwalls hustrus bortgång kom.
Nu tackar han för stödet i sorgen efter grannarnas fina hyllning av Hannah Ekwall.
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020
Slå på ljud

Med stor sorg kom i förra veckan beskedet att sportjournalisten Patrick Ekwalls hustru, Hannah Ekwall, somnat in bara 39 år gammal. Paret har sedan länge varit öppna med Hannahs cancer och efter att ha behandlats för bröstcancer trodde man ett tag att Hannah var botad.

Men i höstas kom bakslaget då Patrick gjorde ett inlägg på Instagram:

”Kära vänner, jag är förkrossad. Min fantastiska fru har krigat sig genom åtta månaders bröstcancerbehandling och alla var övertygade om att allt gått bra. Igår kom chockbeskedet att cancern spridit sig till levern och kanske andra delar av kroppen.”, skrev han på Instagram då.

För en vecka sedan berättade Patrick att Hannahs tillstånd hade försämrats och hon blev kvar på sjukhuset. Under lördagskvällen kom beskedet att Hannah somnat in. På Instagram delade Patrick med sig av sorgen:

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut.Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje.”.

Tackar för enorma stödet

Patricks inlägg möttes av enormt stöd och under helgen har man kunnat se hyllningsinlägg till Hannah cirkulera i flera kända profilers flöden på sociala medier. Även vid tiden då Hannah var vid liv har Patrick flera gånger tackat för det stöd folk omkring honom gett.

Under lördagen skriver han:

”Jag, Tindra, Wilma och Hannahs familj vill tacka alla ni som stöttat oss längs vägen, jag vet att Hannah var stolt över allt det stöd hon gav så många andra i samma situation” innan han avslutar inlägget med en hälsning till hustrun:

"Vi älskar dig för evigt, Hannah och vi kommer aldrig sluta sakna dig.”

Grannarnas fina gest för Hannah

Nu rörs Patrick återigen av den värme han får av människorna omkring honom. Denna gång är det hans grannar som har tänt marschaller längs gatan för att hedra hustrun.

”Så oerhört fint, gripande och vackert att se alla ljus som vår gata tänt för Hannah ikväll. Tack snälla ni”, skriver han på sin Instagram story till en video från gatan.

Vila i frid fina fina Hannah.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN