Jenny Alversjö berättar: Därför tog det slut med Patrik Larsson

Nu berättar Jenny Alversjö vad det egentligen var som hände när hon och ex-maken Patrik Larsson valde att gå skilda vägar.
– Det är okej att sluta älska någon också, säger hon till Amelia.

Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Alversjö berättade i fjol att hon mött kärleken. Hon avslöjade då den glada nyheten på Instagram:

”Här är han. Han heter Anders, gör mig lycklig längst in i hjärtat, och jag är kär”, skrev hon följt av ett rött hjärta.

Innan Jenny träffade Anders var hon gift med Patrik Larsson som hon har sina två barn tillsammans med. De gick skilda vägar 2017 efter elva år som gifta.

Det var alltså 2006 som det forna paret gifte sig och tio år senare förnyade de äktenskapslöftena, men ett år senare valde de alltså att skilja sig. Nu berättar hon i en intervju med Amelia vad det var som hände.

LÄS MER: Soraya Lavasanis sjukdomsbesked efter frånvaron – då är hon tillbaka i tv-rutan

– Jag tror att livet hände. Vi hade varit tillsammans i nästan 20 år och växte ifrån varandra. På engelska säger man you fall in and fall out of love. Jag tycker det är fint. Det är okej att sluta älska någon också.

Livet som varannanvecka-förälder

Jenny berättar om processen efteråt och tiden att bearbeta seperationen.

– Lång tid, för man vet ju också vad insikten leder till. Jag tror inte det är ovanligt att man som kvinna sätter alla andras känslor framför sina egna, jag gjorde det under en ganska lång period, men så länge man är medveten om vad man gör är det okej. Fast till slut kände jag att livet är för kort …

Hon kände inga större problem med att bli en varannanvecka-förälder, speciellt då hon kunde träffa sina barn ändå oavsett vecka. Det var även en fördel att barnen hunnit bli lite äldre när de valde att separera.

– När barnen blir större lever de ändå sina liv, och är inte hemma jämt. Dessutom är det lättare att träffa stora barn även när det inte är min vecka.

LÄS OCKSÅ: TV4:s besked om doktor Mikaels framtid – efter flytten

LÄS OCKSÅ: Glenn Hyséns ord om okända tvillingsystern