Bonusdottern Wilmas första ord efter Hannah Ekwalls död

Wilma Ekwall, Axel Pileby, Patrick Ekwall

Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall kämpade mot cancern i nästan ett helt år. Men till slut orkade inte hennes kropp längre och hennes tragiska bortgång har berört många.
Nu har hennes bonusdotter Wilma Ekwall valt att starta en insamling för sin pappas fru.
– Jag önskar inte det här på nån, säger Wilma i Efter fem.

För snart en vecka sedan nåddes sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, av det tragiska beskedet att hans fru Hannah Ekwall inte finns mer. Efter att ha kämpat mot cancer i ett års tid tog hon på lördagen sina sista andetag.

Det var i mars förra året som Hannah fick sin diagnos. I ett inlägg på Instagram berättade hon om beskedet och i kommentarsfältet överöstes hon av stöttande ord från både vänner och främlingar.

LÄS MER: Ralf Gyllenhammar om familjelivet med frun Doris och barnen

”Hej alla. Igår fick jag diagnos bröstcancer... kommer börja behandling nästa vecka. 4mån med cellgifter. Sedan operation o strålning. Jag kommer inte kunna jobba under tiden pga infektionsrisk. Prognosen ser god ut!”, skrev hon då, trots att sjukdomen kom som en rejäl chock.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Delade med sig av Hannahs sjukdom på sociala medier

Efter det valde Patrick och Hannah att vara öppna om livet med ett cancerbesked i familjen. De uppdaterade sina sociala medier flitigt för att ge följarna uppdateringar om hur allt gick för Hannah. Till en början såg det ut att gå väldigt bra och läkarna verkade få bukt på den otäcka sjukdomen.

Men i höstas kom bakslaget, då det visade sig att cancern hade spridit sig.

”Kära vänner, jag är förkrossad. Min fantastiska fru har krigat sig genom åtta månaders bröstcancerbehandling och alla var övertygade om att allt gått bra. Igår kom chockbeskedet att cancern spridit sig till levern och kanske andra delar av kroppen.”, förklarade Patrick då på Instagram.

Efter fem

Patricks dotter Wilma gästade Efter fem.

Foto: TV4

Stödet efter Hannah Ekwalls bortgång

Sedan beskedet om Hannahs bortgång kom har Patrick och barnen stöttats enormt. Grannarna på gatan har bland annat visat upp sitt stöd och Patricks dotter Wilma har startat en insamling till sin bonusmamma. I Efter fem berättar nu Wilma om hur Hannah var som person.

– Hon var en väldigt levnadsglad och positiv kvinna. En väldigt stark kvinna framför allt, som tagit sig igenom det här senaste året, med diverse cancerbesked som hon fått, säger Wilma i programmet.

I måndags startade Wilma en insamling till Cancerfonden, efter att hon nåtts av Hannahs död. Hennes mål var att samla in 5000 kronor, men redan efter två dagar var hon upp i över 600 000 kronor.

– Jag vill inte att någon ska uppleva det här. Jag önskar inte det här på nån. Jag vill att forskningen ska framåt och det var därför jag valde att starta den här insamlingen, berättar Wilma och fortsätter:

– Jag är chockad, det är helt fantastiskt vad fina människor är som tar sig tiden och går in på min insamling och skänker en slant. Det är helt fantastiskt, jag trodde aldrig att jag skulle nå upp i de här summorna.

FOTO: Patrik Österberg/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Anna Brolins ord om sorgen efter saknade vännen Hannah Ekwall

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwalls glädje med frun Hannah Ekwall – efter cancerbeskedet