Första bilden på prinsessan Sofia efter prins Julians födsel

Första bilden på prinsessan Sofia

För ett par månader födde prinsessan Sofia sitt och maken prins Carl Philips tredje barn.
Sedan dess har det varit ganska tyst från prinsparet – fram tills nu.
Se första bilden på Sofia efter förlossningen här!

Kungafamiljen växer! Den 26 mars 2021 var det nämligen dags igen, då födde prinsessan Sofia sitt och prins Carl Philips tredje barn. Under graviditeten har de valt att inte ta reda på vilket kön bebisen hade, men det blev ytterligare en liten prins vid namn Julian. Paret har nu tre små prinsar.

Hela Sverige kunde ta del av nyheten i hovets pressmeddelande:

Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H Prinsessan Sofia fredagen den 26 mars 2021 klockan 11:19 nedkom med en frisk och välmående son på Danderyds sjukhus. Så väl mor som barn mår bra”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FRÅGAN Starka reaktioner efter upptäckten i Madeleines bild

Så kan dopet bli med prins Julian – tvingas göra om helt

Det har nu gått ett par månader sedan prins Julian kom till världen mitt under en coronapandemi. Han fyller snart tre månader, och många som beundrar kungafamiljen går nog i tankarna på hur dopet kommer att bli. I vanliga fall hade dopet filmats och samlat flera 100-tals personer. Men i år blir så inte fallet som det ser ut nu.

På grund av pandemin kommer prinsparet inte kunna anordna ett stort och kungligt dop som svenska folket annars är vana vid. Och prinsessan Sofia har brutit traditioner förr. Enligt den svenska traditionen döps kungligheterna ungefär vid tre månader, men prins Julians storebror prins Alexander, som föddes i april döptes mot hösten, i september.

Frågan är bara hur dopet kommer att bli? Många är även nyfikna på var dopet kommer att hållas. Enligt Svensk dam har det cirkulerats ett rykte om att prinsparet planerar att ha dopet på Öland. Ett annat alternativ är att dopet skulle vara i Slottskyrkan på Drottningholm.

Första bilden på prinsessan Sofia – efter förlossningen

När prins Julian var knappt en månad gammal var Sofia redan tillbaka på jobbet! Torsdagen den 22 april deltog nämligen Sofia i ett digitalt möte med drottning Silvia och barnombudsmannen Elisabeth Dahlin.

”Vid mötet informerade Barnombudsmannen och hennes medarbetare om den årsrapport om covid-19 och barns rättigheter som myndigheten nyligen publicerat”, skrev Kungahuset på sin hemsida.

Men sedan dess har de varit ganska tyst från prinsparet. Fram tills Sveriges nationaldag såklart! Då kunde vi se prinsparet publicera en första bild på prinsessan Sofia efter förlossningen, en minst sagt somrig sådan.

Till bilden skrev prinsparet: ”Glad nationaldag” där Sofia syntes le och snitta blommor inför firandet.

I kommentarsfältet är följarna glada över att få se prinsessan Sofia igen.

”Hjärtligt tack detsamma till er och till småprinsarna. Jättefin bild”, skriver en person.

”Jättevacker bild på dig”, hälsar en annan.

LÄS OCKSÅ: Babylyckan: Meghan Markle och Harry har fått sitt andra barn

LÄS OCKSÅ: Prins Harry och Meghan Markles namnval till dottern

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!